Vojvodina Ekologija

Protest povodom zagađenja u Vrbasu

protest-u-vrbasu-3Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo, na inicijativu mnogih građana i građanki Vrbasa, organizovao je skup ispred zgrade opštine Vrbas. Na skupu je javno od svih nadležnih zatraženo rešavanje problema dima koji u naselje stiže sa upaljenog smetlišta.

protest-u-vrbasu

Građani Vrbasa već više od dva meseca trpe neprijatan miris i dim, koji se najviše oseti u Starom Vrbasu, ali se širi i na ostale delove grada. Pored svih problema sa zagađenim kanalom, dimom koji emituje posrnula vrbaska privreda, pored neprijatnog mirisa sa farme Sava Kovačević, građani su čitavog leta primorani da udišu i konstantan dim i smrad sa smetlišta.

protest-u-vrbasu-1

protest-u-vrbasu-2

Zahtevamo od nadležnih u JKP Komunalac da ovaj problem bez daljeg odlaganja reše. Od policije i tužilaštva tražimo da pokrenu istragu i pronađu neodgovorne i zlonamerne počinioce koji su doprineli ugrožavanju zdravlja građana Vrbasa. U vezi sa tim, predlažemo da iskaz u policiji da direktor JKP Komunalac, koji je početkom jula, u izjavi za TV Bačka nagovestio da ima određene informacije koje bi pomogle u istrazi i rasvetljavanju ovog ekološkog incidenta. Smatramo da je njegova dužnost kao građanina, ali i kao odgovornog lica u JKP Komunalac, da te informacije saopšti javnosti i nadležnim inspekcijskim organima, kao i policiji i tužilaštvu, u cilju pronalaženja i, u skladu sa Zakonom, kažnjavanja počinilaca.

 

Odbor pokreta Dosta je bilo u Vrbasu

 

Oznake

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar