Ауторски текст Београд

Одборници ДЈБ у општини Чукарица спречили енормна поскупљења

Одборници Доста је било жестоко се успротивили енормним поскупљењима накнада за услуге сахрањивања и накнада пијачних услуга на пијацама и привременим објектима, које је предложио стари/нови директора ЈП ‘’Пословни простор”. Спречили смо нереална поскупљења, па су оба предлога о висинама накнада повучена и враћена на даље разматрање.

cukarica

У уторак 27.09.2016. године одржана је трећа по реду седница Скупштине општине Чукарица. У предлогу Одлуке о висини накнада у вези са сахрањивањем, предвиђен је значајан број услуга које се наплаћују и за све њих је предложено додатно повећање, које је ишло чак и преко 100%, иако је раст цена на мало око 10%. Предложено је да се услуга сахрањивања у раку повећа за 30%, у гробницу 100%, годишња накнада по гробном месту за 43%, накнада по месту у гробници 100%, а закуп земљишта и преко 100%.

Одборници Доста је било успротивили су се повећању накнада јер у образложењу није приказан упоредни приказ старог ценовника из 2013. године и новог, као и што у нове цене није урачунат пдв, а неке услуге попут издавања потврда и одобрења се такође наплаћују. Реч је о још једном удару на џеп грађана, који су већ довољно осиромашени и умањењем плата и пензија доведени у ситуацију свакодневне борбе за егзистенцију, те би им овакво неоправдно повећање додатно урушило не само стандард, већ и лично достојанство.

Други предлог је предвиђао нереално повећања цена пијачних услуга на пијацама и привременим објектима и до 75%.

Директор ЈП ‘’Пословни простор’’ Драган Човић у више наврата покушао је да оправда ова предложена поскупљења и то повећањем цена генерално, а затим и стопом инфлације. Међутим, чињеница да су повећања ишла и преко 100%, потврђује тврдњу одбора ДЈБ да су предложена повећања одређена паушално и нереално.

Ово је тек почетак наше борбе за увођење реда и стварање праведнијег друштва. Одборници ДЈБ неће одустати од принципа и вредности за које се покрет залаже.

Биљана Андрић Миловановић
одборница у Скупштини Градске општине Чукарица
чланица покрета “Доста је било”, Чукарица

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bravo! Molim da se opstina pozabavi nelegalnim luna parkom preko puta trznog centra Vidikovac koji je na potpuno nebezbedan nacin sproveo kabl kojim na sumnjiv nacin uzima struju za napajanje masina ugrozavajuci stabilnost mreze. Problem dolazi do izrazaja zimi kada je mreza inace opterecena a strujni kabl se na pojedinim mestima moze rukom dotaci!!! Pitanje je dana kada moze doci do tragedije, jer je trasa kojom ide kabl setacka zona.