Autorski tekst Beograd

Odbornici DJB u opštini Čukarica sprečili enormna poskupljenja

Odbornici Dosta je bilo žestoko se usprotivili enormnim poskupljenjima naknada za usluge sahranjivanja i naknada pijačnih usluga na pijacama i privremenim objektima, koje je predložio stari/novi direktora JP ‘’Poslovni prostor”. Sprečili smo nerealna poskupljenja, pa su oba predloga o visinama naknada povučena i vraćena na dalje razmatranje.

cukarica

U utorak 27.09.2016. godine održana je treća po redu sednica Skupštine opštine Čukarica. U predlogu Odluke o visini naknada u vezi sa sahranjivanjem, predviđen je značajan broj usluga koje se naplaćuju i za sve njih je predloženo dodatno povećanje, koje je išlo čak i preko 100%, iako je rast cena na malo oko 10%. Predloženo je da se usluga sahranjivanja u raku poveća za 30%, u grobnicu 100%, godišnja naknada po grobnom mestu za 43%, naknada po mestu u grobnici 100%, a zakup zemljišta i preko 100%.

Odbornici Dosta je bilo usprotivili su se povećanju naknada jer u obrazloženju nije prikazan uporedni prikaz starog cenovnika iz 2013. godine i novog, kao i što u nove cene nije uračunat pdv, a neke usluge poput izdavanja potvrda i odobrenja se takođe naplaćuju. Reč je o još jednom udaru na džep građana, koji su već dovoljno osiromašeni i umanjenjem plata i penzija dovedeni u situaciju svakodnevne borbe za egzistenciju, te bi im ovakvo neopravdno povećanje dodatno urušilo ne samo standard, već i lično dostojanstvo.

Drugi predlog je predviđao nerealno povećanja cena pijačnih usluga na pijacama i privremenim objektima i do 75%.

Direktor JP ‘’Poslovni prostor’’ Dragan Čović u više navrata pokušao je da opravda ova predložena poskupljenja i to povećanjem cena generalno, a zatim i stopom inflacije. Međutim, činjenica da su povećanja išla i preko 100%, potvrđuje tvrdnju odbora DJB da su predložena povećanja određena paušalno i nerealno.

Ovo je tek početak naše borbe za uvođenje reda i stvaranje pravednijeg društva. Odbornici DJB neće odustati od principa i vrednosti za koje se pokret zalaže.

Biljana Andrić Milovanović
odbornica u Skupštini Gradske opštine Čukarica
članica pokreta “Dosta je bilo”, Čukarica

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bravo! Molim da se opstina pozabavi nelegalnim luna parkom preko puta trznog centra Vidikovac koji je na potpuno nebezbedan nacin sproveo kabl kojim na sumnjiv nacin uzima struju za napajanje masina ugrozavajuci stabilnost mreze. Problem dolazi do izrazaja zimi kada je mreza inace opterecena a strujni kabl se na pojedinim mestima moze rukom dotaci!!! Pitanje je dana kada moze doci do tragedije, jer je trasa kojom ide kabl setacka zona.