Преносимо Скупштина

Н1: Мартиновић вређао, посланици Доста је било изашли из сале

Посланици покрета Доста је било напустили су седницу Скупштине Србије пошто је шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић за председника тог покрета Сашу Радуловића рекао да је “познати криминалац који је упропастио привреду”. Посланици су из сале изашли тик поред Мартиновића, а Радуловић му је док је пролазио рекао: “Срам вас било”.

sasa-radulovic

Посланици покрета Доста је било негодовали су због обједињавања шест тачака дневног реда које међусобно нису повезане.

“По Пословнику Скупштина може да одлучи да обави заједнички претрес о више предлога закона само ако су те тачке међусобно условљене или су решења међусобно повезана”, рекао је Радуловић и упитао какве везе има споразум о буџетској подршци са формирањем Фонда за за западни Балкан и по ком основу је то обједињено.

Он је рекламирајући повреду Пословника о раду парламента истакао да председавајући није смео ни да дозволи да се о обједињавању тих тачака и још четири споразума уопште гласа.

Због обједињавања међусобно неповезаних тачака негодовали су и посланици Социјалдемократске странке и покрета Двери, а атмосфера у сали је била бучна и бурна.

Дешавања су кулминирала после излагања Мартиновића. Он је затражио од предеседавајућег да “не дозволи Саши Радуловићу познатом криминалцу који је упропастио привреду да упропасти и скупштину”.

Пошто је Мартиновић то изговорио посланици ДЈБ су дуго и гласно аплаудирали, а затим и напустили салу.

Пошто су напустили салу Мартиновић је за Радуловића још рекао да је председник покрета ДЈБ био министар три месеца и да је “најурен из Владе Србије због катастрофалне политике коју је водио”, а Дверима је поручио да не могу они са пет шест посланика да одређују шта се и како ради у Скупштини.

Потом је уследио низ захтева опозиције за рекламирање Пословника, па је председавајући одредио паузу од десет минута.

Посланици су данас почели нову седницу, али не и расправу јер утврђивање дневног реда траје скоро три сата.

Извор: Н1

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • DJB poslanici treba veoma da paze da ih vladajuća bagra ne uvuče u blato. Jer su u tom blatu nepobedivi, godine iskustva rade njima u korist. Zato se oni i trude na sve moguće načine da smicalicama i provokacijama destabilizuju opoziciju. Treba biti pametan, izdignuti se iznad situacije i povlačiti mudre poteze. Ništa neprijatnije po vladajuću bagru neće biti do toga da ne mogu opoziciju da spuste na svoj nivo.

 • Poštovani g. Raduloviću, razumem vaš srd, ljutnju ali morate da trenirate savladavanje. Ne možete nemoralnog čoveka da naterate na to da se sramuje svojih delanja. Njemu je reći “sram vas bilo” kao da ste ga potapšali po leđima ili pomilovali po kosi. Ta moralna ništavila, Martinović, Rističević, Atlagić, … ima ih vala dosta u SNS ovcama, oni su one govnjive motke iz narodskih očekivanja ali u pogrešnim rukama, AV a! I oni su ponosni na to. Pitanje je dana kada će na rukavima obesiti neki znak raspoznavanja da imaju neograničenu vlast. Deja vue!
  Dobar čin je prolazak kroz njihov brlog na desnoj strani parlamenta ali greška je bila komentar! Radite svoj posao kao što ste počeli, ne nasedajte im, tamo nemate šanse. Izuzev ako ne krenete i vi đonom ali će vas sudnica, predsedateljica sa svojim autrikterima sprečiti, opstruiraće vašu igru podržavajući prljavštine svojih! Gradite svoj stil upozorenja narodu na njihove rabote, to će ih slomiti ne hvatanje u njihovo kolo!
  I sasvim je evidentno da prenose težište sa DS na vas što potvrđuje da polako kapiraju odakle im stvarna opasnost preti. Jebe ih samo to što do sada niste bili u politici pa su od “bivšeg režima” prešli na budalaštine grotesknih veličina, “sanduke, kriminalci, …… Gube živce, lome se!
  A sinoć čujem AV a da se zaklinje da ni 50 € nema u švajcarskim bankama, iako ga terete za neke milione. Pa možda je vreme da mu se kaže “majstore odakle ti lova”. Onako, bay the way, po srpski!

 • Kad je rec o Martinovicu, samo treba replicirati u smislu da gradjani znaju kome ne mogu da veruju, coveku koji je vrh SNS nazivao izdajnicima a potom presao kod njih. I nista drugo, samo to reci svaki put kad pomene pokret DJB.

 • Жалосно је да особа с номинално високим образовањем – др. Александар Мартиновић има такав речник и стил излагања. Он је наследио инжењера Бабића на месту шефа посланичке групе СНС (за кога у Врњачкој бањи нико нема лепу реч због продаје гробних места). Шта ли ће он као предавач на високошколској установи моћи да научи студенте? Мартиновића треба схватити као особу (намерно не кажем човека и господина) која је у стању да говори све и свашта и вређа свакога. Треба се подсетити да је он у време док је био члан СРС све најгоре говорио о СНС, а касније прешао управо у СНС! Не зна се ко је овде нормалан – он који је говорио то што је говорио за напредњаке, или они који су особу таквог дигнитета примили у своје редове.
  Све у свему, крање неукусно и на граници примитивности. Боже, има ли неки психијатар у овој земљи?

  • Ради се о шешељевски амбициозном лицу (по моделу Војислава Шешеља, као што је и његов најбљи ђак АВ) које никако себи не може да опрости што је касно прелетео у јато СНС, што није “првоборац” и цени да због тога није министар или можда и нешто више. Често о томе и јадикује у круговима у којима се креће.Постављен је ту да одрађује посао на начин како је то радио његов шеф приликом избора Владе. Кад год немају одговор на шкакљива питања они као папагаји понављају једно те исто и у Скупштини и преко бројних медија. Мислите да се они боје тужби и судова? Погледајте како су завршени процеси појединцима и групама који се везују за лик и дело АВ и његових партнера у земљи и окружењу. И шта остаје напаћеним грађанима Србије? Да верују својим очима и ушима, да буду збуњени или да у најбољем случају пусте воду да иде својим током. Све они то добро знају и марљиво и успешно раде свој посао. Ништа не препуштају случају. Ако нису могли да спрече неке партије да уђу у парламент, онда их “дорађују” и прилагођавају својим потребама, а чини ми се да се и ово са црногорским изборима лепо уклопило. Лепо је и добро ово што се пише, али сигурно није довољно и не може да парира медисјкој тортури којој су изложени грађани Србије посебно јужно од Београда, што тешко може да окрене воденицу у правцу истине, правде и реалног бољитка.

 • Nije lako izdrzati sve ove njihove prostakluke i svinjarije, ali ovo se mora zapamtiti i jednog dana debelo kazniti jer to nema veze sa parlamentarizmom.Nisam neki osvetoljubiv tip ali rado bi se prijavio u mom mestu da neke na mom lokalu vratim tamo gde im je i mesto. Ovaj Martinovic i Ristcevic i onaj Atlagic bese, bi mi krv propljuvali.

 • Mislim da je lice poslanika Martinovića, sve reklo. Kiseo izraz, koji lepo kaže “kako vas mrzim iz dna duše” je nešto što svako može da vidi. Najsmešnije mi je što navodi “poznati kriminalac”, “kriminalna poslanička grupa”, “dobacuje i vređa”, potpuno neverovatno. Kao kada vidim mog sina kako prospe vodu, pa ga pogledam, a on kaže – nisam ja. Ovoj osobi verovao bi samo neko ko je slep i gluv…

 • Ovo aplaudiranje Martinovicu danas i napustanje sednice Skup.Srbije bio je dobar potez po meni, privukli ste paznju javnosti.
  E sada, posto ne mozete to stalno da ponavljate, moj savet je ne nervirati se previse dok vas blate, nego biti potpuno ravnodusan
  na ta njihova laprdanja, jer ljudi se u principu smore od price i ni ne slusaju ih. Pocnu da ih slusaju samo da vide zasto se njihovi
  politicki protivnici mrste i ljute,tada im postaje zanimljivo, inace ih ne bi ni slusali.
  Obavezno replicirati i iskoristiti to vreme za pretres tema i iznosenje informacija
  koje su bitne i interesuju sve gradjane Srbije.

 • Jos jedna sugestija:sto vise snimaka iz Skupstine, itd kaciti na sajt, jer tekstovi su super, ali posto nam je vlast i stvarnost takva kakva nam je,
  ako samo citamo tekstove,padamo u depresiju.To svako izbegava.
  Snimak coveka malo digne, vidis da se neko bori da nesto promeni,da nije u pitanju samo kritika i konstatacija
  postojeceg stanja

 • Ovakvim pokušajima degradacije se služi samo nemoćan čovek. To oni i jesu – nemoćni, bez argumenata, i zato mogu samo da vređaju. Martinović je antireklama za svaku stranku, meni je potpuna tajna kako neko može takvu spodobu da izabere za šefa poslaničkog kluba. To je kao da si sam sebi pucao u nogu. U svakom slučaju, za ovu izjavu Radulović može da ga tuži.

 • Postovani,

  raspitajte se preko vasih odbornika u Rumi, cime se sve doticni Martinovic bavi. Kako je otpustao bolesne ljude i dovodio otpad i sljam ljudskog drustva na funkcije u gradu, i prozivajte ga u Skupstini, nek i ta baraba crveni.

 • Gospodine Radulovicu ja nisam vama dao glas da bih vas gledao kako svaki put podvijete rep i bezite kad neki seljak udari po vama. Ja sam vama dao glas zato sto sam verovao bas suprotno da mozete da prevazidjete te malogradjanstine i pokazete neko dostojanstvo. Ne trazim ja da se vi svadjate sa njim naravno jer bi tako pali na njegov nivo nego da se borite za to sto mislite da je ispravno i ako niste to sto vas optuzuje da jeste radili zasto bi se vi potresali oko toga ostanite hladni i mudri i udrite tamo gde ih najvise boli u istinu.

 • Martinović veoma dobro zna šta radi, ovim potezima pokazuje svoju moć a to kod našeg naroda najviše uspeva. To što SNS radi je veoma dobro promišljeno oni koriste sve poluge države da procene situaciju ta sprega i jednistvo obaveštajnih agencija, institucija, crkve i vlasti nikada nije raskinuto, svi su na jednom istom zadatku očuvanja pozicija uglavnom radi privilegija i novca.
  Naš narod je poučen višedecenijskim, možda, viševekovnim iskustvom shvato da je vlast ovde uvek u pravu i tako se ponaša, ne mare za realnost, realnost kreira sama vlast. Šta god bila istina biće onako kako kaže sila. To je logika koja vlada u našem društvu. Zato je SNS u beloj palanci dobio 80%, zato je SNS dobio izbore mada je smanjio penzije i davao nerealna obećanja.
  To što radi DJB ima ograničen broj birača, nažalost, ostali su SNS-ovi u kontekstu ove logike.
  Većina uopšte ne veruje u građansko društvo, samoinicijativu, demokratju, samoorganizovanje, vladavinu istitucija… i sl. oni veruju jednio u apsolutizam i glasaće za onoga ko je moćniji, za mesiju.

 • Samo se Vi, gospodine Raduloviću, držite dostojanstveno, ne napuštajte zasedanja, kao što neko u komentarima već reče, a na uvrde odgovarajte argumentovano sa osmehom na licu. Umesto da se perete samo ih pitajte zašto te “argumente” ne upotrebe i ne strpaju vas u zatvor kad ste već toliki kriminalac i upropastitelj. Da sam bio na Vašem mestu ja bih citirao Andrića: “Nisu svi ljudi tako rđavi kao što to rđav čovek misli”. Ljudima, kao što je Martinović, nije potreban prezir nego sažaljenje, jer je ono što rade jadno i pomoć je najviše potrebna njima. “Nedaj da te zlo pobedi, nego ti pobedi zlo dobrim” (Rimljanima poslanica apostola Pavla 19. glava, 21. stih)