Saopštenje Šumadija

Napad na prostorije pokreta Dosta je bilo u Kruševcu

Nepoznati počinioci su između 13. i 14. decembra polupali staklo na kancelariji Regionalnog odbora pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović u Kruševcu. Vandali su provalili u dvorište koje se nalazi iza kancelarije pokreta, otkačili su protivprovalnu mrežu i najverovatnije dugačkom drvenom motkom razbili stakla na prozorima kancelarije koja se nalaze na visini od 5 metra.

krusevac-prostorije

Policija i tužilac su izašli na lice mesta i izvršili su uviđaj oko 19 časova 14. decembra.

Napad na kancelarije pokreta Dosta je bilo dogodio se u atmosferi medijske hajke na pokret koja se sprovodi pod kontrolom vlasti. U Skupštini Srbije se vređaju, kažnjavaju i kriminalizuju poslanici pokreta DJB bez mogućnosti da odgovore na laži i uvrede.

Sve dok premijer i njegovi mediji svaku kritiku budu proglašavali za neprijateljstvo, državni udar i izdaju države bezbednost svih slobodnih građana i njihovih organizacija biće ugrožena. Ovaj vandalizam se dogodio u trenutku kada se u celom društvu nameće potpuno jednoumlje a verbalno nasilje koje promoviše vladajuća garniture predstavlja poziv na fizičko nasilje.

Pokret Dosta je bilo osuđuje svaku vrstu verbalnog i fizičkog nasilja. Zahtevamo od tužioca da sprovede nezavisnu istragu o napadu na prostorije pokreta, da privede počinioce pravdi i da se utvrdi naručilac ovog krivičnog dela.

Vladimir Mandić Vujanac
koordinator pokreta “Dosta je bilo” za Rasinski okrug

Oznake

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ovo je mogao samo uraditi neko, tko je kompletnan idiot.
    Mislim da će MUP Srbije učiniti ogromne napore, da taj kopletan idiot ne bude pronađen nikada.
    Prije je očekivati da bi se taj kompleten idiot, zbog griže savjesti, a radi ispovijedanja sam možda negdje javi i prizna.
    Ja sam taj i taj, učinio sam to i to i kompletni sam idiot.
    Samo ga MUP Srbije moli ovaj put, ako se bude javljao. Da ako već mora, da kaže gdje će na koji aerodrom sletiti, da bi ga čekale kamere i neki ministri. Recimo možda i Lončar, mada ja mislim da će on i njegovi tada biti prošlost. Svi kompletni idioti na smetlište istorije Srbije odmah…
    Pozdrav dobrim ljudima, živite u iluziji, a to je nada. Realnost u Srbiji nije za život, zato sam ovo i napisao da se nasmijete. Pozdrav srdačan…