Vojvodina Ekonomija Politika Saopštenje

Proklizao tender u Apatinu

Ponašanje lokalne vlasti u opštini Apatin, na čelu sa Srpskom naprednom strankom je blago rečeno zabrinjavajuće.Da li za to imaju „blagoslov“ premijera ili samo oponašaju njegov odnos prema institucijama ove države, ali i novinarima, nije teško zaključiti. Do kojih osionosti idu granice funkcionera SNS-a svedoči nam i poslednji tender, a koji je jedinstven po tome što je ponuđač počeo radove i pre nego što je tender završen.

klizaliste-ice-skating-235547_1280

Naime, na radost svih građana, naročito dece, najavljeno je da Apatin dobija klizalište.Ono što nije rečeno je na koji način.
Međutim, sedam dana pre završetka tendera, neko je već počeo sa postavljanjem klizališta, a čime je prejudiciran sam izbor najboljeg ponuđača.Prvi put u novijoj istoriji, što bi premijer rekao.
Postavljaju se dva pitanja:
1.Da li je zaključen ugovor pre isteka tendera?
Ukoliko nije, već je, kako smo nezvanično saznali, vlasnik klizališta na svoju odgovornost pre isteka roka za ponude, postavio klizalište, dolazimo i do drugog pitanja:
2.Ko je dao i na osnovu kog pravnog osnova komunalnu saglasnost da postavi klizalište na javnu površinu, odnosno u centar grada, kao i ko je dozvolio priključenje na gradsku struju trećem licu?

Proverite datume zaključenja ovog posla na linkovima ispod:

Odluka o dodeli ugovora

Obaveštenje o zaključenom ugovoru

Po svemu sudeći neko je ili izvršio pritisak na komunalnu inspekciju, koja bez problema kažnjava građane ukoliko drže građevinski materijal ili ogrev za zimu ispred kuće, odnosno na javnoj površini.
Druga strana medalje sadrži i neke nelogičnosti vezane za sam posao.Vlasniku će biti isplaćeno iz budžeta 2 miliona dinara, a „iznajmljivanje opreme“ se posebno naplaćuje građanima.

Pošto je najam klizališta već plaćen iz džepa svih građana opštine Apatin, zašto se dodatno naplaćuje i oprema( klizaljke), a ukoliko bi došli sa sopstvenim klizaljkama opet bi morali da platite cenu za sat vremena klizanja i to ne opštini već vlasniku klizališta. Lep posao za vlasnika, ali loš za građane Apatina.

Evo šta novine pišu o ovom poslu: Novine o apatinskom klizalištu

Kako prenosi lokalni list i novinar TV Apatina je pokušao da dobije odgovore od nadležnih u opštini Apatin i umesto odgovora, usledio je fizički napad na njega u vidu davljenja za vrat od strane pomoćnika predsednika opštine.Tim povodom Apatin je posetila i N1 televizija koja je napravila prilog o navedenim događajima.

Moramo da naglasimo, da kritika nije usmerena protiv klizališta. Sve je to moglo biti urađeno drugačije i u skladu sa zakonom.Ni jedna vlast ne može kršiti zakon sakrivajući se iza dece. Da oni zaista misle o tome, deca se ne bi lečila SMS-om, dečiji dodatak ne bi bio sramotnih 20 evra, a roditelji ne bi radili za 20 hiljada. Bakama i dekama ne bi ova vlast oduzela zaslužene penzije.

Zakoni služe da se sprovode i poštuju, a za nepoštovanje istih sledi sankcija. Svaki dinar koji je potrošen mimo zakona, ukraden je od naše dece.

O ovom krajnje neobičnom tenderu u Apatinu, izveštavao je ti TV N1 Otvoreno klizalište niko još nije dobio tender

Tim pokreta Dosta je bilo
u Apatinu

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar