Autorski tekst Beograd

Dr Šapić razvija privatni biznis preko leđa dece

Privatni biznis sa školama plivanja predsednika opštine Novi Beograd dr Aleksandra Šapića ne ide dobro i nema dovoljno polaznika uprkos dosadašnjim reklamama o tobožnjim besplatnim časovima, održanim o trošku gradskog budžeta, a nisu pomogle ni rođendanske čestitke upućene polaznicima o trošku opštinskog Kol centra. Zato se dr Šapić dosetio da najbolje termine na bazenu SRC “11. april” otme starim klubovima sa tradicijom i dodeli ih svom privatnom plivačkom klubu, a deci se preporučuje da promene klub ako hoće da nastave da treniraju.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Novi Beograd upravo je bilo reči o ovim zloupotrebama u SRC 11. april. Aktuelni v.d. direktora rekreativnog centra Bojan Bovan pokušao je da obmane odbornike govoreći o većem broju termina koje su dobili stari sportski klubovi. Međutim, ni odbornici ni građani se ne daju zavarati neubedljivim argumentima, jer su najvažniji termini za školsku decu oteti klubovima koji su prisutni više decenija i zakupljeni za klub dr Šapića. Suočen sa kritikama, direktor Bovan je bahato predložio da deca promene klub ukoliko im ne odgovaraju termini, da bi ostali u terminu (u kom jedino i mogu da treniraju zbog škole) i pređu u novi klub, naravno u klub koji je privatno vlasništvo dr Šapića.

Kako ne bi ispalo da pokret Dosta je bilo ima nešto lično protiv Aleksandra Šapića, a ima sigurno protiv svih onih koji zloupotrebljavaju javnu funkciju da bi ostvarili ličnu dobit i preko svojih privatnih firmi izvlačili opštinski novac, u prilogu Vam predstavljamo još postova Novobeograđana na Facebook-u.

Dolaskom na čelo opštine Novi Beograd u junu 2012. godine Aleksandar Šapić je za samo šest meseci svog mandata osmislio jednu od najlukrativnijih političkih marketinških kampanja sa “besplatnim” školama plivanja koje je organizovao njegov privatni „Klub plivačkih sportova Novi Beograd“, a koje su plaćane iz opštinskog i gradskog budžeta. Nakon što je dve i po godine opštinskim novcem finansirao besplatnu školu plivanja na bazenima Javnog preduzeća „Sportski centar Novi Beograd“, dr Šapić odlučio je da istu ukine i kao alternativu ponudi komercijalnu školu privatnog kluba. Osnivač i predsednik ovog kluba, kako se to na internet prezentaciji može pročitati, jeste „naš proslavljeni vaterpolo as Aleksandar Šapić“.

Pokret Dosta je bilo je „našeg proslavljenog vaterpolo asa“ prijavio u septembru 2015.g. Agenciji za borbu protiv korupcije zbog očiglednog sukoba interesa u koji je ušao iskoristivši funkciju predsednika opštine da prvo o trošku Novobeograđana izreklamira, a potom od njih još dodatno počne preko privatnog kluba i da naplaćuje školu plivanja. Agencija za borbu protiv korupcije nije reagovala iako je imala mnogo očiglednih dokaza na osnovu kojih je morala to da uradi.

Predsednik opštine je sada našao novi vid za bogaćenje na osnovu očigledne zloupotrebe položaja predsednika opštine i povezanosti sa vlašću SNS u Beogradu. Da bi privatni biznis dr Šapića procvetao, svi klubovi moraju biti ugašeni jer su konkurencija njegovom klubu. Novobeograđani to neće dopustiti jer bahatost dr Šapića vređa. Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo boriće se u Skupštini opštine protiv očigledne zloupotrebe položaja, a preduzećemo i pravne korake da bismo sprečili ucenjivanje dece, njihovih roditelja i uništavanje tradicionalnih plivačkih klubova.

Dimitrije Majkić
odbornik u Skupštini GO Novi Beograd
član pokreta “Dosta je bilo”, Novi Beograd

Povezani tekstovi

Najmnogoljudnija opština Srbije – preskupi bilbord Aleksandra Šapića

Varljivo Šapićevo leto 2015.

Šapić razradio lični marketing o trošku opštinskog budžeta

Šapić razradio lični marketing o trošku opštinskog budžeta

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Šapić se ne krije. On izadje na tv i kaže: namestio sam tender za Novu, preslikao cv Georgijeva, jer neću da mi peva Sejo Kalač. I eno ga i dalje bez – tužilaštva. Šapiću čestitke na iskrenosti, a tužilaštvom će se jednom prilikom, svim je sigurno, baviti neko potpuno novo i superspecijalno tužilaštvo. U Srbiji je, za pad aktuelne vlasti, potrebno – samo dekriminalizovano tužilaštvo, koje nije deo organizovane kriminalne grupe. Neverovatno je – ali ništa više od toga.

  • A da vam nije palo na pamet da je ponestalo para u budžetu da bi se finansirala besplatna škola plivanja? Došlo možda do replaniranja i novac je uložen možda negde drugde. Da bi se plivači zadržali na tom bazenu, ponuđena je alternativa koja je jeftinija od tih starih klubova i možda čak i bolja (niste probali pa ne znate). Ne mogu da poverujem u nešto što nema proverene dokaze niti ljudima koji, umesto da se raspitaju o nastaloj situaciji ili zamole aktere da je obrazlože, odmah skaču za vrat i prete tužbama dižući prašinu. Takvi bezobrazni spinovi kod obrazovanih ljudi ne pale. Ovo je bukvalno priča koja je naduvana čisto da bi se na bilo koji način napao suparnički kandidat na izborima, a to neodoljivo podseća na metode jednog zloće i njegove bande koji se tako održavaju u foteljama.
    Dragi Saša, bolje se drži svog dvorišta i obrazloži svoje planove nekim konkretnim koracima a ne hipotezama.
    Pozdrav