Ауторски текст Политика

Замешатељство изборне ноћи (IV) – Александар од крви и меса

Пошто зна да није постигао успех и да нема чиме да се хвали, Александар се као и свако људско биће, правда за неуспех.

Александар, као и свако људско биће има слабу тачку: редовно одговара на незгодна питања која му нико није поставио у жељи да их предупреди, редовно даје више информација него што би требало.

Да видимо.

Лош републички резултат правда лошим локалним листама. Гласачи због лоших кандидата Есенеса на локалу нису хтели да гласају ни за Александра.

Међутим, важи и обрнуто. Због јаког кандидата на републици, Александра, расте и резултат на локалу. Александар нам је то објаснио, срећом, ТАЧНО колико локал спушта и колико АЛЕКСАНДАР диже изборни резултат.

Локал спушта 3, 4, 5%.

Александар диже 10 до 15%.

Разлика између локала и републике иде од 5 до 12%, у просеку 8.5, и да заокружимо 9%. 🙂

Није ли то беше тачно онолико колико је ДЈБ рекао да је Александар украо – 9%.

Чудио се Александар разлици између локалних и републичких избора још током изборне ноћи. Већа излазност. Тешке реформе. Невероватно му је каже да је на Савском Венцу на републици добио 10% више него на локалу. Хм. Па тај феномен јесте мало чудан. А нарочито што није на Савском Венцу!

Размишљај о овоме, честити читаоче! Размишљај.

И знај да се Александар озбиљно бави статистиком. Већ знаш да је РИК он сам.

Није ли теби, честити читаоче, замисливо да би се тај феномен што га многи констатују могао објаснити и тако што су у изборној ноћи Статистичар и Алгоритам одредили потребан број Листића у Џаку. Могућност уништеног Записника је део Алгоритма. Нови Записник није проблем, и онако их је на тоне исписано истом руком, под условом да је прави уништен.

И сада би било добро упоредити Записнике које је опозиција понела са собом и званичне.

Али о томе, сутра.

Или ти можда имаш неку другу идеју?

Сибин Попадић
лиценцијат
члан покрета “Доста је било”, Београд

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Baš mu padoše izbori u nevreme ! Mnogo je interesantno šta će sad da uradi .

  1. Ako se kandiduje , puko je.
  2. Ako se ne kandiduje , puko je .
  3. Ako raspiše republičke , tek je onda puko .

  Pošto skupo plaća savetnike iz inostranstva koji mu vode računa o rejtingu , ako su ozbiljni , savetovaće mu da izbegne izbore . ako mu žele dobro.
  Kako izbeći izbore sad i bilo kad ? Neko malo vanredno stanjce ? Možda mala simulacija ratića ? Verujem da bi dobio potrebnu logističku podršku .

  1. Šešelj mu skida glasove
  2. Velja mu skida glasove
  3. Obradović mu skida glasove
  4. Kosovo mu skida glasove
  5. Klintonovi mu skidaju glasove i nema podrške preko bare
  6. Jeremić mu skida glasove
  7. Dačić hoće da bude premijer
  8. Toma hoće da bude opet predsednik
  9. Penzioneri gladni , prosvetari , vojska i policija takođe

  Izvinite , nisam se spremio za danas , a i tetka mi se preudala , majka mi je sede kose počupala ,dal bi mogli izbori neki drugi put , po mogućstvu nikada ?

 • Matematička analiza Saše Radulovića, sada polako uz teorijski dobro pokrivena objašnjenja postaje jasnaija običnom čovjeku. Biće tih teoretskih objašnjenja matematičke analize pretpostavljam još. Ova teorijska potvrda matematičke analize, zaista za sada najbolja i najuvjerljivija. Pogledajte i slušajte govor AV dobro uz fenomenalan tekst. Napred “Sale Nacionale”. Do pobjede. Naprijed Dosta je bilo. Idemooooooooooo…

 • Rudnik glasova, koji DJB uopste ne dotice, su poljoprivrednici.

  Potrebno je sto pre uci u kampanju protiv izdavanja poljoprivredne zemlje na 30 godina. To je jedna od najvecih kradja na koju je potrebno glasnije ukazivati.

  Mozda nije prava vest da postavljam ovakav komentar, ali potrebno je da DJB odreaguje.

  Potrebno je podici pobunu poljoprivrednika. Uvek su pobune podizali najveci medju njima. Takvi su sada dobili deo kolaca i nema nikog da organizuje pobunu.

  Nazalost, ciljna grupa ne koristi net, tako da je potrebno reagovati na terenu

 • Veoma vam je anemican ovaj sajt. Kao da ste filharmonija a ne opziciona partija. Hsjde malo energije. Borimo se. Ko je vas kandidat, afere se mnoze. Vi cutite, spavate,osnivate stranku mesecima. Pokrenite se, na teren !

 • Šta se to dešava sa DJB.
  Pokret koji je imao ogroman potencijal u narodu, mladima, inteligenciji, pada u bedak, takve destrukcije i besmisla da se obrušio na jenog čoveka i sve zale ovog sveta okreće prema njemu. Od ovoliko problema koje pokret može da definiše (ako ima ko) da da polaznu osnovu za rešavanje ono udara se po Vučiću, Malom, Maji, i ostalim. To nije put izbavljenja naroda već put svađe građanja i gomilanja veće mržnje mođu njima.
  Projektanti 0vakvog nastupa ne rade pravu stvar. E sad da li namerno ili iz neznanja to je najvažnije pitanje i dilema.

  • Vilogorski, hvala na ovim konstruktivnim kritikama. DJB je opozicioni pokret i jedna od uloga opozicije upravo jeste da bude kritika vlasti i njihovih postupaka. Otuda i tolika preokupacija Vučićem, Malom i ekipom. DJB smatra upravo te ljude glavnim problemom i normalno da o tome piše. Već sledeći tekst govori o neispravnom mesu što je opet posledica Vučićeve loše vlasti. Dobre vesti teško nalazimo a u lošim na kraju sve završi opet na Vučiću. Nismo mi krivi što je on sebe postavio kao mesiju svega i svačega pa ni jedna tema ne može bez njega. Upravo to i želimo da promenimo. A o nekim konkretnim rešenjima možete pročitati u našem programu koji stoji na sajtu.

  • Pozdrav Vilogorski,
   Dugo Vas nije bilo, dobro je i bitno da ste živi i zdravi. Ne bi o komentaru puno, samo na osnovu koji ste istraživanjem došli do podatka da pokret DJB pada. Lično, metodom razgovora sa ljudima, meni djeluje sasvim suprotno. Pokret DJB iz dana u dan raste i ljudi čak više traže da se žešće udari na vrh korupcije, mislim da bi to DJB i uradio uz tvrde dokaze. Da li bi za stanje u državi trebalo kritikovati portira u zgradi, recimo opštine Knić. Srdačan pozdrav za Vas i sve članove i simpatizere pokreta DJB . Idemooooooooooo…

  • Za – Dosta je bilo
   Zhvaljujem na puštanju komentara i na odgovoru.

   Za – Đorđa
   Poštovani, ja nigde nisam licitirao cifrom.
   Evo ga moj citat-Pokret koji je imao ogroman potencijal u narodu, mladima, inteligenciji, pada u bedak.
   Da pojasnim šta sam hteo reći:
   Na osnovu načela programa i ogromnog prostora koji se ukazao na opozicionoj sceni DJB zaista ima šanse da pridobije dosta više razočaranih, neopredeljenih i tranzicionig gubitnika. Po slobodnoj proceni to bi moglo ići i do 30% potencijalnog glasčkog tela.
   Mislim da šansu koju prižaju društvene mreže nije dovoljno iskorišćena.
   To je verovatno neumeće političkog nastupa i po cenu da se bude orginalan.
   Članke i nastupe treba prilagoditi najširem broju galsača sa jakom crtom nade u bolje sutra kad se dođe na vlast
   Znači jasno izlagati ideje. Tipa mi kad preuzmemo vlast uradićemo ovo,ili mi kad dobijemo vaše poverenje očekujte ovo, itd.
   Glasačima treba ulivati pozitivnu nadu u promene.
   DJB treba da vodi pozitivnu kampanju i da se trudi da, kada govori o političkim protivnicima, to radi pažljivo i korektno. Naravno, ne treba prećutati sve optužbe i uvrede na naš račun, već argumentovano odgovoriti Pa i mogli ste zaključiti da kada se vređa Vučić onda je to dopušteno, ili čak poželjno, a kad nama uzvrate daleko jačom propagandnom mašinerijom onda mi cvilimo. Razumem nervozu, jer mnogo je uloženo. Ali vladajući nose istorijsku odgovornost za svoje postupke.Mi nemamo to iskustvo, pa nam je mnogo lakše.
   Hvala na komentaru.

  • Uvaženi;
   Vilogorski, sa ovim komentarom se više slažem nego sa onim prvim. Po meni mi i DJB nismo nikada, niti smijemo cviliti, ma koliko po nama “udarali” kritikom i ma koju mašineriju koristili. Komentari Vam sve više i više imaju smisla, ne bitno kritički ili hvaljeni prema DJB. Imaju sadržajni smisao i time dobijaju na kvalitetu, to je moje iskreno mišljenje. Samo tako, želim Vam svako dobro i ne dozvoli te da cvilite, no izdržtei i “Udri Muški”. Vučić je izašao na crtu, naprijed do pobjede Dosta je bilo. “Sale nacionale” i svi zajedno… Idemooooooo…

 • I koji je vas plan da sprecite izbornu kradju? Zasto na tome ne radite sa ostalim strankama.
  Kako da sprecite masivnu upotrebu DB-a u izbornim radnjama. Zasto se to cekali do sada. Sto se vase organizacije tice, nisam bas confident.
  To su sve velika pitanja i traze ozbiljne odgovore koje jos nisam cuo, ni od vas ni od DS-a i ostalih.

  • Okupljamo veliki broj kontrolora koji će imati obuku koje su tehnike “varanja” i na šta trebaju da obrate pažnju. Svi koji su zainteresovani da nam pomognu, mogu da se prijave na našem sajtu, ima link za formular.