Vojvodina Saopštenje Finansije

Subotica: "Naša radost" na meti dvostrukih nabavki

Kao što smo već pisali, Predškolska ustanova “Naša radost“ iz Subotice je 02.09.2016. godine zaključila ugovor sa ponuđačem usluga održavanja higijene i spremanja objekata, a na onovu javne nabavke. Za ovaj posao je odabrana firma „Sekut“ d.o.o. iz Beograda (obaveštenje o zaključenom ugovoru objavljujemo ispod teksta). Ponuđač je po uslovima iz konkursne dokumentacije bio dužan da u cenu svoje usluge pored iznosa za angažovana lica uračuna i sva hemijska i druga sredstva neophodna za održavanje higijene – koja ponuđač sam obazbeđuje (strana 11 konkursne dokumentacije objavljene ispod teksta).

Dana 01.09.2016. godine „Naša radost“ zaključuje i ugovor sa najboljim ponuđačem na javnoj nabavci za sredstava za dezinfekciju i održavanje higijene firmom “Fora-4” d.o.o. iz Subotice za iznos od 3.298.480,00 dinara. (obaveštenje o zaključenju ugovora) Uvidom u strukturu proizvoda koji se traže (strane 17-19 konkursne dokumentacije) jasno se vidi da se radi o stredstvima koji služe za održavanje čistoće i higijene u objektima, odnosno o hemijskim sredstvima koja je u obavezi da obezbedi i firma „Sekut“ d.o.o. iz Beograda koja je dobila prethodni posao održavanja higijene i spremanja objekata.

Pažnju nam skreće činjenica da je “Fora-4” iz Subotice knjižara u ulici Arsenija Čarnojevića br. 18 i da uopšte u svojoj ponudi nema artikle koje nabavlja za potrebe PU „Naša radost“ u predmetnoj javnoj nabaci! Istog dana 01.09.2016 godine Fora-4 potpisuje još jedan ugovor sa PU “Naša Radost” ovoga puta vredan 3.694.090,00 dinara za nabavku pribora za održavanje higijene, plastične ambalaže i paprine galanterije (obaveštenje o zaključenju ugovora). I u ovom slučaju se nabavljaju stvari koje je delom bila u obavezi da nabavi firma koja je prethodno angažovana za čišćenje objekata (strane 16-21 konkursne dokumentacije), a izabrani dobavljač ni ove proizvode nema u svom asortimanu.

Zahtevamo od direktora „Naše radosti“ Jaše Šimića da objasni građanima Subotice zašto je nabavljao u tako velikim količinama sredstva za čišćenje i higijenu, kada je već imao angažovanu firmu za održavanje čistoće i higijene u objektima, koja je imala obavezu da nabavi ova sredstva i taj trošak je već bio ukalkulisan u cenu koja se plaća za njihove usluge? Tražimo da se objavi da li su sva sredstva i pribor za čišćenje isporučena od strane firme “Fora-4” iz Subotice i po kojoj ceni i na šta su ista utrošena, odnosno ko ih je koristio kada „Naša radost“ nema više zaposlenih čistačica? Pozivamo javnog tužioca da istraži da li je u konkretno slučaju bilo nezakonitih radnji.

Pokret Dosta je bilo će kada dođe na vlast sprečiti netransparentno trošenje javnog novca od strane rukovodilaca javnih preduzeća, ispitati sve zloupotrebe prilikom trošenja javnih sredstava i odgovorne procesuirati u saladu sa zakonom.

Tim pokreta Dosta je bilo u Subotici

Obaveštenje o zaključenom ugovoru po jednom poslu

Okvirni sporazum po jednom poslu

Obaveštenje o zaključenom ugovoru po jednom poslu

Konkursna dokumentacija po drugom poslu

Obaveštenje o zaključenom poslu po drugom poslu

Dokumentacija za potrošni materijal

 

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar