Ekonomija Intervju Politika Spoljna politika

Saša Radulović za BuzzFeed

Čuveni BuzzFeed, čiji YouTube kanal ima skoro 12 miliona pratilaca, nedavno je uradio intervju sa Sašom Radulovićem.

U ovom intervjuu, Saša Radulović govori o ulozi Srbije u geopolitičkoj zbrci, specifičnostima i izazovima u odnosima Srbije sa Evropskom unijom, kretanjima u svetskoj ekonomiji, o oživljavanju Rusije u spoljnoj politici, a posebnu pažnju posvećuje posledicama koje snose male zemlje kad se upletetu u velike geopolitičke igre velikih sila.

Pogledajte šta Radulović kaže za američki portal o međunarodnom položaju Srbije kao i iznosu cene koja je plaćena zbog uverenja da smo bitni, a koju su zastupali doskorašnji političari.

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar