Politika

Šešelj, Čanak, Parović i DSS na braniku izborne krađe

Republička izborna komisija usvojila je izveštaj o rezultatima izbora za predsednika Srbije zahvaljujući glasovima lažne opozicije iz SRS, DSS, LSV i predstavniku kandidata Milana Parovića koji su dali potrebnu većinu predstavnicima kandidata SNS-a. Šešelj, Čanak, Parović i DSS dali su legitimitet izborima uprkos brojnim dokazima o krađi glasova, “peglanim” listićima, odnosno naknadnom ubacivanju glasačkih listića u džakove i masovnoj zloupotrebi tuđeg prava na glas.

Odluka RIK-a nije dala legitimitet predsedničkim izborima, samo je na očigledan način pokazala ko je lažna opozicija i koje stranke služe da bi se uvođenje diktature u Srbiju odvijalo pod prividom legalnosti. Činjenica da je SNS sakupljao potpise za ove “opozicione” predsedničke kandidate, da su za razliku od stvarnih opozicionih kandidata imali dostupne notare, te njihovo dalje glasanje u RIK-u kojim su onemogućili svaku kontrolu izbora jasno pokazuju da je jedini razlog njihove kandidature bio da omogući vladajućoj većini preglasavanje u RIK-u. Bez glasova Šešelja, Čanka, Popovića i Parovića u RIK-u, Aleksandar Vučić ne bi imao većinu.

Protiv usvajanja rezultata predsedničkih izbora na sinoćnoj sednici glasalo je 9 predstavnika Dosta je bilo, Saše Jankovića, Luke Maksimovića, Vuka Jeremića, Dveri, SDS i Milana Stamatovića. Predstavnik pokreta Dosta je bilo Ivan Ninić je na sednici pitao kako će se odlučivati o eventualnim prigovorima na ovu odluku, ali je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, onemogućio raspravu o ovom pitanju i odgovor. Sednica RIK-a protekla je na isti nelegitiman i diskriminišući način za opozicione predstavnike kao i sve dosadašnje sednice.

RIK je partijsko telo kojim rukovodi Aleksandar Vučić i sve odluke koje je doneo sprovedene su zahvaljujući glasovima lažne opozicije koji su predstavnicima Aleksandra Vučića omogućili i kršenje odluka Ustavnog suda kad je u pitanju način glasanja na KiM i neargumentovano odbacivanje svih zahteva i prigovora predstavnika opozicije. RIK je najdirektnije omogućio prikrivanje krađe glasova odbacivanjem zahteva DJB da preliminarni rezultati glasanja na svim biračkim mestima budu dostupni svim učesnicima izbora, odbacivanjem zahteva da se biračima omogući da provere da li je neko glasao umesto njih, kao i da se prekontroliše birački materijal sa svih biračkih mesta.

Povezani tekstovi

Zasluge za prikrivanje krađe idu Čanku, Šešelju i Paroviću

RIK krije rezultate – 17. dan

Poziv građanima da direktno pišu RIK-u

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar