VIDEO Saopštenje Skupština

Dečije žmurke u Skupštini

Saša Radulović je danas u Skupštini po 32. put postavio pitanja predsednici Skupštine i predsedniku Vlade i zahtevao objašnjenje zašto se krše pravila i ignorišu poslanička pitanja. Do sada nije dobijen nijedan odgovor iako po članu 287 Poslovnika, na pitanje poslanika mora pismeno da se odgovori u roku od 15 dana. Ignorisanje Poslovnika i svih pravila ne bi smelo da se događa u bilo kojoj demokratskoj zemlji. Predsednica Skupštine je probala da usmeno da odgovor, izgovarala se na skupštinske službe i od sopstvenih dužnosti napravila farsu.

Predsednici parlamenta je još 16. novembra postavljeno pitanje kada će doneti godišnji plan rada Skupštine koji je po članu 28 Poslovnika dužna da donese. Već duže od pet meseci Skupština radi potpuno stihijski. Današnja sednica Skupštine zakazana je u 9 sati 29 minuta što je poslanicima opozicije ostavilo svega 31 minut vremena da podnesu predloge za dopunu dnevnog reda. Pitali smo i zašto predsednica Skupštine samovoljno menja redosled govornika u Skupštini, proziva poslanike kad vide da su napustili salu i time ih onemogućava da obrazlože svoje predloge. Ovo su sve očigledno nezrele, dečije smicalice kojima predsednica Skupštine onemogućava opoziciju da radi svoj posao i pokazuje na kako je niskom nivou politička kultura u Srbiji i zbog čega Maja Gojković treba da bude smenjena sa mesta predsednice parlamenta.

Vladajuća većina i dalje ne dozvoljava stručnim konsultantima poslaničkih grupa da ulaze u Skupštinu. Predsednica Skupštine je slagala danas da to nije tačno. Zahtevamo da se stručnim saradnicima poslaničke grupe Dosta je bilo omogući ulazak u Skupštinu i nastavićemo da insistiramo na tome. Nadamo se da će mediji o ovome izveštavati jer je nedopustivo da predsednica Skupštine i generalna sekretarka sprečavaju ulazak stručnim saradnicima poslaničkih grupa.

Saša Radulović je danas zahtevao od predsednika Vlade da objasni svoju izjavu da je u prethodne 3 godine izgrađeno više puteva nego za 60 godina. Od predsednika Vlade je zatražio informaciju koliko je puteva izgrađeno u Srbiji od 1954. godine.

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Oglasite se povodom pozara deponije u Grockoj/Vinci. To treba da bude najvazniji dogadjaj. U sred smo masivne ekoloske katastrofe. Beograd je vec 24 casa zavijenu dim pun dioksina, cijanida, PBS-a itd itd. Gradske vlasti nisu cak ni izdale zdravstveno upozorenje.