Bezbednost Saopštenje

Postavljenje Gašića degradacija BIA-e i ugrožavanje bezbednosti

Imenovanje Bratislava Gašića na mesto direktora BIA-e, keramičara koji je navodno završio ekonomski fakultet pre 7 godina iako nema pisanih tragova i dokaza da je završio ni srednju školu, predstavlja još jednu tešku povredu institucionalnog sistema države i školski primer kako partija nesposobnim kadrovima uništava državu. Gašićevo tobožnje “zamrzavanje” stranačkih funkcija je neuverljivo prikrivanje partijske degradacije bezbednosnih službi. Uverljivo kao i zamrznutost guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, koja sedi u Predsedništvu SNS kad god je neka važna odluka na redu i kad treba aplaudirati Vučiću.

Rukovodeći položaj u Bezbednosnoj informativnoj agenciji je jedno od najosetljivijih mesta i primer funkcije na koju je potrebno izabrati stručan i profesionalan kadar. Odluka Aleksandra Vučića da visoko rangiranog partijskog člana SNS-a nagradi državnom funkcijom, koja je po zakonu zabranjena za stranačke funkcionere, vređa zdrav razum, a nova je uvreda i za žrtve helikopterske nesreće u kojoj je poginulo 7 ljudi. Nakon što je na direktorsko mesto Koridora Srbije postavljen Zoran Babić, podjednako nekvalifikovan ali ponizan SNS-ov kadar, dolaskom Gašića na čelo BIA-e jasno se vide konture nesposobnih upravljačkih kadrova koje sadašnji premijer razmešta da bi mogao da vuče sve konce iz predsedničke fotelje.

Partijsko pokoravanje države je epicentar korupcije i uništavanja Srbije. Slučaj Gašić je posebno problematičan jer se njegovim postavljenjem na čelo bezbednosnih službi ide u razgradnju bezbednosnog sistema, a mogućnosti zloupotreba su brojne. Podsećamo da je na čelu skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti postavljen bivši kondukter Igor Bečić koji je na sličan način kao i Gašić završio “škole” i našao partijsko udomljenje u Srbijagasu, takođe SNS-ov poslušni i nesposobni kadar koji nikada do kraja nije otklonio sumnje o umešanosti u kriminal sa tenderima ili sa falsifikovanjem diplome. Službe bezbednosti će u ovim okolnostima postati privatna Vučićeva igračka za političke obračune.

Patokratija je centralni problem Srbije. DJB je jedina politička opcija koja ima najozbiljniju nameru da demontira ovaj nakaradan parazitski sistem. DJB je u najdubljem smislu antisistemska, antiestablišment stranka. DJB zaista hoće promenu celokupnog sistema i od tog cilja neće odustati. DJB ne interesuje da sjaše Kurta i da uzjaše Murta. Srbija ima mnogo problema, od pravosuđa, do zdravstva, kulture i obrazovanja, ali ako ne demontiramo partokratiju, nijedan drugi problem se neće rešiti.

DJB Mladi

DJB Mladi

5
Ostavite komentar

avatar
2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
BorislavAnaDraganaJovan MiljkovicDule Recent comment authors
najnoviji najstariji
Dule
Gost
Dule

Alo bre ljudi, imajte razumevanja, čovek je izdržao godinu i po dana bez funkcije, čak nije dobio ni odlikovanje od Tome za to vreme

Jovan Miljkovic
Gost
Jovan Miljkovic

Glas plus za GAsu Santosa. Svaka vlast je postavljala svog debila u zadjih 20 godina pa sto nebi i ova. Dok se mi raspravljamo Gasa zivi, zeni sina, a evo prodje 2 godine od Dosta je bilo. Dobili ste podrsku gradjana ali kako vrijeme ide Bato zivi, a dosta je bilo gura kako vidim nizbrdo. Pozz iz Krusevca.

Ana
Gost
Ana

Pa šta ako je svaka vlast postavljala debila? Kakve to veze ima sa DJB? Lepo što imate veoma „bitnu“ informaciju da „Gaša“ ženi sina, ali ne znam kakve to veze ima sa bilo čim! I odakle vam ideja da DJB gura nizbrdo? Kako ste to zaključili? DJB nije izgubio podršku građana, samo su se građani malo pregrupisali. Ne vidim poentu vašeg komentara.

Dragana
Gost
Dragana

Postavljenje ove moralne (mozda bi neki dodali „i fizicke“) kreature na mesto direktora BIE je namerno ponizavanje Srbije, vredjanje zdrave pameti, udar na fizicko i psihicko ustrojstvo normalnih, vrednih, obrazovanih gradjana Srbije koji se ne moze podneti…

Borislav
Gost
Borislav

AV se povlači na „rezervni položaj“. Da bi ga osigurao postavlja strogo pouzdane ljude gde god je to moguće. Tako je i sa Gašićem.
Međutim to i slična postavljenja nisu baš sasvim sigurne u ovom trenutku. Naime u BIA postoje i ozbiljni profesionalci. Oni će sve učiniti da svoj profesionalizam zaštite i dobro obavljaju poslove.
Još da dodam da onito daleko bolje znaju od Gašića i AV.
Mi koji podržavamo DJB i građani treba da im damo signal da od njih očekujemo baš to „profesionalizam“. Onićesignaljasno protumačiti.