Izvor: Wikimedia
Mediji Pravosuđe Saopštenje

Tužba protiv Blica

Blic je juče objavio tekst “Haos u DJB zbog para od kampanje” u kome su uz pomoć “pouzdanog izvora”, koji je u stvari član SNS-a sa Vračara, izneli besmislene optužbe protiv našeg pokreta. Iako smo poslali reagovanje na taj tekst koji je Blic imao obavezu da objavi u skladu sa zakonom, to nisu učinili već su danas napisali novi tekst sa novim besmislenim optužbama. Zbog ovoga DJB je primoran da podnese tužbu protiv lista i njegovih glavnih i odgovornih urednika.

O tekstu su nas obavestili email-om u 17:42 i Sašu Radulovića SMS-om u 18:03 i tražili reagovanje. DJB je poslao reagovanje u 19:25. Iz vremena kada nam je postavljeno pitanje očigledno je da Blic nije ni imao nameru da objavi reagovanje jer su novine u tom trenutku već bile završene. Zatim su juče naveče isti tekst objavili na svom sajtu, ponovo bez našeg reagovanja. Da bi danas, umesto našeg reagovanja koje smo im poslali i tražili njegovo objavljivanje, nastavili sa novim besmislenim napadom

Zašto je Blic smislio da objavi tekst bez našeg reagovanja, zašto baš kao i Informer i Pink članove SNS-a sa Vračara predstavlja kao “bivše članove DJB”, zašto o normalnim troškovima kampanje za usluge organizacije mnogobrojnih događaja u kampanji za koje su angažovane firme članova piše kao da Saša Radulović lično uplaćuje nekom novac i kakve veze ima pisanje SNS-ovca sa naslovom haos u DJB, moraće da objasne na sudu.

“Pouzdani izvor” Blica – Branko Klanšček u prvom redu na sednici OO SNS

Ovakvi naručeni tekstovi očigledno pokazuju da je Dosta je bilo nakon izbora ostao čvrsto na svojim nogama i vrlo jasno stavio svima do znanja da nam je društveni interes iznad ličnog i da nećemo odustati dok ne demontiramo partokratiju. Uspešna skupština koju smo održali u subotu pokazuju da smo se očistili i da smo organizaciono još jači.

Govor koji je lider pokreta Saša Radulović održao na Skupštini bio je lekcija iz prihvatanja odgovornosti, zrelog sagledavanja političke realnosti, i jasan znak da Dosta je bilo ne odustaje od svojih principa i uverenja. Takav pristup očigledno nervira i zbunjuje one koji su u političkoj igri samo iz koristi i ličnog oportunizma, i koji ne umeju da igraju drugačije nego da se služe blatom.

Troškovi kampanje

Odgovor na Blic blato

Finansiranje političkih kampanja

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Ovo stvarno vise nema smisla… Pitam se da li u Srbiji ili EU postoji autoritativno telo koje bi pratilo rad medija I prituzbe na njihov rad, I na osnovu istraga davalo svoje misljenje za javnost na nezavisnom medijskom portal? Svaka optuzena medijska kuca bi na tom portal imala svoju stranicu na kojoj bi se videlo koliko laznih ili neproverenih vesti su plasirali, klasifikovano po datumu i sadrzaju… A na prvoj stranici portal bi se na osnovu broja laznih vesti videlo koje su medijske kuce najgore… tako da svako moze da izabere da li zeli da gubi vreme citajuci i prateci lose medije.

 • Štab predsednika: Vaša visosti Predsedniče, DJB se uspešno oporavio od prošlih izbora, deluje kao da ih gubitak nije ni okrznuo.
  Predsednik: Daj brže zovite medije da ih malo opljujemo, gde su Pink, Informer? Pišite nešto…
  Štab predsednika: Nemamo šta da pišemo
  Predsednik: Gde vam je onaj, kako se zove, bivši član DJB, onaj Klanšček? On stalno nešto lupeta protiv DJB, aktivirajte njega.
  Štab predsednika: Ali on je sada u SNS
  Predsednik: Nema veze, recite mu da napiše nešto u njegovom stilu, ne mora da bude tačno…
  Štab predsednika: Dobro, sad ću ga kontaktirati i preneti ovima u Pinku i Informeru da se spreme…
  Predsednik: Kad bolje razmislim, nemoj Pink i Informer, oni su kompromitovani, pravi blatoidi, nađi neki malo ozbiljniji medij pa ih preko njega opljuj.
  Štab predsednika: Hm… evo možemo zvati Blic. Oni sve objavljuju kad im se dobro plati.
  Predsednik: Odlično, dajte im koliko im treba, uzećemo novac iz budžeta, ima se može se. Samo nemoj mnogo da daješ tom Klanščeku, uverljivije zvuči kad radi besplatno.
  Štab predsednika: Dobro, sve dogovoreno, krećemo sa akcijom.

  • hahaha svaka cast, najvise mi se svidja deo ” nemoj da dajes mnogo tom klansceku, uverljivije zvuci kad radi besplatno” 🙂

  • Sale,slatko si me nasmejao,živa istina:)
   Bravo DJB!Tužiti,nego šta,pa nek nastave da klevetaju.
   A Danas,pored Sašinog govora na osnivačkoj Skupštini na desnoj strani,s leve objavi ovu istu budalaštinu što je objavio Blic.
   To me podsetilo na onomad kada si još i mogao da čuješ poneku rečenicu od opozicije na RTS-u(sada ne možeš da čuješ ništa),
   odmah posle rečenice ide neko jezivo saopštenje od SNS-a,a povodom te rečenice. Ili kada Radulović priča u Skupštini,pa odmah
   iza njega idu Rističević ili Martinović da ga malo ponište i oblate

 • Kao u crtanim romanima, nastavak priče iz prošlog broja, neću navoditi imena “uglednih” i ostalih medija koji su dali svoj prilog u protekle tri godine, samo gde koji dušobrižnik se nije upisao ili dao svoj skromni prilog nečasnoj vladavini . Sve što je napisano i rečeno mnogo govori o piscu redaka, prenosniku zapisa a ponajviše o prozvanim koji još uvek nisu usaglasili stavove i dela. Maraton je naša sudbina, nije lako izdržati nikome ali cilj je vredan svih napora.

 • Slaba vajda od tužakanja sa Blicom…. Bukvalno mogu da pišu šta god im se prohte, a pisaće isto, dokle god se diže prašina. Jednostavno ih treba ignorisati.

 • Naravno da je laz i naravno da ce zastitnici nemackog interesa u Srbiji raditi protiv onoga ko moze da im pomrsi prljave rabote a to je DJB. Spremni su i da plate kaznu, nije nikakav problem, mnogo veci efekat ostvaruju onakvim tekstvom nego sto je cena jedne kazne koju su pokrili za par sati prodaje reklame na njihovom sajtu. Prosli put je to bio DW,a sada je Blic (Ringier Axel Springer Media AG). Jasno vam je da svabe stoje iza napada. Oni nemaju lojalnijeg izvrsitelja i saradnika nego sto je AV (uvoz migranata, subvencije, jeftina radna snaga, izgradnja puteva za NATO, rasprodaja resursa a tu sui nemacke agencije za naplate dugovanja,itd…) te ce sa radoscu i zadovoljstvom da urade sve sto mogu ( a mogu dosta jer su okupirali medije i konstnatno rade na formiranju misljenja i javnog mnjenja).

  Trenutno je u toku i anti ruska histerija i kampanja (zavrsili su sa Crnom Gorom pa sada mogu da se posvete Srbiji). Meni kao nekome ko se bavi online marketingom i content publishingom je kristalno jasno sta se radi i to nije nikakva novina. Akcija je uhodana i sinhronizovana, samo sto je izala vest na njihovom sajtu, vec je bila spremna na Studiu B. U svakom slucaju, ovo nije novina, i niste jedini, videli ste i plakate za Jankovica. Znamo svi da ovo dolazi. Moj savet bi bio uvek brzo regovanje i agrumentacija. Imanje argumenata ce im se kada tada obiti o glavu.Kada neko spomene konkretan slucaj,a vi odgovorite demantijem,tuzbom i dokazom, tada ona druga strana menja misljenje i ovo je dugorovno jako dobro. Meni je to npr pomoglo u slucaju sa DW da tvrdoglavom i zadrtom ocu penzioneru objasnim da ne laze Radulovic nego da laze vlast te sam ga usmerio na pravi put.

  Ono sto bi opozicija zajedincki trebala da uradi jeste da osnuje svoj websajt za vesti i da ga svi promomvisu i na taj nacin odgovorite lazima. Znate, U92 i Blic su sinonim za vesti. To je veliki problem. Potrebna je kontrateza. Kao sto su rusi uradili sa RT (doduse sa velikim zakasnjenjem) ali su se efekti vrlo brzo videli. Imate na hiljade ljudi koji bi radili za dzabe,a postavka internet sajta je jeftina (i to ce neko da uradi za dzabe). Ako bi sve stranke usmeravale na jedan slobodni portal, za kratko vreme se moze napraviti kakva- takva kontra teza.

  I jos jedna stvar: ne podcenjivati glupost, povrsnost i nezainteresovanost prosecnog glasaca.

  • Petre, svaka cast na konkretnosti! Ne postoji ni teoretska sansa da se napadi na DJB od strane DW i Blica tj. RAS mogu sprovesti bez blanko miga od strane nemacke fasisticke oligarhije, koja vec preko 100 godina terorise ovaj narod nebrojeno puta vise nego sto su Turska, Rusija, Amerika i Engleska zajedno kroz celu istoriju. Tom zlu se mora suprotstaviti, to zlo se mora jasno okarakterisati, jer je dokazano da od ulizivanja, korektnosti i defanzivne strategije nema koristi! Ono sto sada rade, krajnje otvoreno podrzavajuci psihopatu i sve ove bolesnike na vlasti, jasan je dokaz koliko im je stalo do “MIRA, STABILNOSTI I PROSPERITETA” u Srbiji. Ako DJB ne iskoristi priliku da verbalno u kampanji napadne kako pomenuto zlo, tako i ostatke DS u svim oblicima i Jankovica licno i njegov pokret, moze slobodno da se pokupi sa scene, je na sledecim izborima ide ispod 1%. U slucaju konkretnog napada na pomenute politike, ideologije i nosioce, postoji velika sansa da se to primi u narodu, ali ne napad iz ugla nasih fasista i nacionalista ili laznih antifasista, vec upravo sa linije iskrenog antifasizma i slobodarskog duha. Mora se jednom raspakovati i ta moralna vertikala zapadnih oligarhija, koja se u velikom delu bivsih DS glasaca postavlja kao neupitna, a zbog koje se nikako ne moze pridobiti ni deo onih drugih, brojnihih glasaca, pa makar oni bili i isprazni nacionalisti. Njihova osecanja treba pravilno kanalisati i odvesti u CENTAR, jer DJB se promovise kao stranka CENTRA!

  • A dotle , nemci traze obelezavanja grobova njihovih krvnika u Kragujevcu. Normalno, vest svuda gurnuta da bude u nizem rangu nego one sa zabavom za zaglupljivanje vec genetski osakacenog naroda.