Politika Saopštenje

Šapić priznao da ulazi u koaliciju sa SNS

Ono što su pokret Dosta je bilo i njeni odbornici u skupštini opštini Novi Beograd nagovestili još pre skoro mesec dana, sada je i potvrđeno. Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, priznao je da je spreman da nakon izbora za gradonačelnika Beograda, uđe u koaliciju sa SNS-om.

U jutrošnjem gostovanju na televiziji N1, Šapić je, iako čitavu svoju političku karijeru gradi na imidžu opozicionog političara, upitan o saradnji posle izbora sa SNS, rekao da “ona zavisi od te stranke. Ukoliko je neko spreman da razvija Beograd na način na koji ja to činim – ko prihvata moju lokalnu politiku, dobrodošao je.”

Od trenutka kada je počela kampanja za gradonačelnika Beograda, Dosta je bilo traži od Aleksandra Šapića da se izjasni da li će ulaziti u saradnju i koaliciju sa Srpskom naprednom strankom nakon izbora, ali je Šapić uporno odbijao da pruži precizan odgovor na to pitanje. Šapić je izbegavao zasedanja u skupštini opštini Novi Beograd da bi izbegao ovo i mnoga druga pitanja osdbornika DJB, a na društvenim mrežama je takođe vrlo nejasno odgovarao na naše konkretno pitanje.

Dosta je bilo ukazuje na to da se mnogi kandidati, kao što je Boško Ničić iz Zaječara, predstavljaju kao opozicioni političari, ali da su itekako spremni da sarađuju sa Srpskom naprednom strankom. Dosta je bilo se principijelno drži svojih crvenih linija politike, a odbijanje saradnje sa Srpskom naprednom strankom je jedan od najvažnijih stavova kojih se držimo.

Nećemo dozvoliti da prevara koju je Boško Ničić izveo u Zaječaru prođe i u Beogradu. Raskrinkaćemo sve kandidata koji se predstavljaju kao opozicioni, a znamo da prikriveno sarađuju sa SNS-om i razmišljaju samo o ličnoj dobiti. Aleksandar Šapić na Novom Beogradu koristi sve metode korupcije i ličnog bogaćenja na račun građana koje koristi SNS u gradu Beogradu i celoj državi. Zahtevamo i zahtevaćemo da se svi u političkom životu Srbije jasno odrede po svim pitanjima koja predstavljaju crvene linije politike DJB, i tako prestanu da izvrgavaju ruglu izbornu volju glasača.

Povezani tekstovi:
Nova crvena linija politike: POTPUNA transparentnost

Poziv Aleksandru Šapiću da se izjasni da li će u koaliciju sa SNS-om

Odbijena saradnja sa Šapićem

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar