Autorski tekst Mediji Reagovanje

Blic eks Kurir

U svojim upornim pokušajima da postane Kurir, Blic je postao – Informer. Izgleda da su baš zaboleli skupštinski nastupi Saše Radulovića, pa im valja reagovati. Informer, Pink, Studio B su se istrošili u svojim besmislenim napadima, tako da je propagandnom timu potrebno osveženje. Tako su iz Blica stigla današnja pitanja koje dostavljamo u prilogu.

U ovoj transformaciji Blicu pomažu bivše novinarke Kurira koje se, u potrebi da svakog jutra imaju “temu” probude s pitanjem – šta danas preložiti na kolegijumu?

Zaista je trebalo uložiti napor pa predložiti da se napiše tekst o tome da li je šef jedne parlamentarne opozicione partije i dalje poslanik. Da, zaista je trebalo sastaviti pitanje – “Da li je gospodin Raduloviću i dalje poslanik” u danu kada je Skupština Srbije završila dvodnevno desetočasovno zasedanje na kome je Saša Radulović govorio nekoliko puta u direktnom prenosu.

U stvari, to prvo pitanje je trebalo da bude trik pitanje, pošto tenzija dostiže svoj vrhunac tek na drugom pitanju koje otkriva da novinarka Blica ex Kurira ima informaciju da je “gospodin Radulović izbegao poziv za suđenje tako što je poslao dopis iz Skupštine da nije narodni poslanik”.

Draga novinarko, trebalo je da se samo malo raspitate i saznali biste da stvari stoje upravo obrnuto. Da je Saša Radulović hteo nešto da izbegne na sudu, on bi MOGAO UPRAVO DA SE POZOVE NA POSLANIČKI IMUNITET. Saša Radulović se redovno odaziva svim pozivima suda. A kada je skupštinsko zasedanje u toku, sudu dostavi obaveštenje da je Maja Gojković još jednom preko noći zakazala hitnu sednicu skupštine, tako da nije mogao da dođe na suđenje.

I još nešto. Mi vas molimo da nam dostavite dokument i izvor vaše infromacije, u suprotnom ćemo smatrati da ste sve samo izmislili.  Žao nam je što ćete, ako to ne uradite, pokazati da ne umete da radite ako ne izmišljate.

Eh, da, novinarka je poslala i treće pitanje.
“Kako smo imali priliku da u toku nedelje vidimo gospodina Radulovića za poslaničkom klupom, da li to znači da je on ilegalno tamo ili je dostavio sudu lažne podatke.”

Eto, novinarka je ipak tamo negde posle podneva ugledala Sašu Radulovića. To je utvrdila, ali ipak pita da li je Saša tamo bio ilegalno.

Da, Saša se maskiran ušunjao pored obezbeđenja, onako mali od dva metra, i u tom ilegalnom boravku nije mogla da ga otkrije ni predsednica skupštine Maja Gojković koja ga je više desetina puta tokom dva dana zasedanja prozivala po imenu i prezimenu, već je tako ilegalno, sve skrivajući se od suda, Saša glasno i jasno pričao da ga čuju građani Srbije i da kaže ono što vi ne smete. Biće da to boli.

Bio je Saša Radulović u Skupštini Srbije. Bio i govorio ono što govori slobodan čovek koji nije podlegao opštevladajućoj hipnozi.

Vreme je da poverujete svojim očima.

I da vas podsetimo. Dosta je bilo je već tužio Blic zbog teksta “Haos u DJB zbog para od kampanje”. I tada ste, očigledno kao i sada, pro forme poslali pitanja, a da već imate naručen, spremljen tekst.

Tatjana Čanak
članica udruženja “Dosta je bilo – Restart”
Beograd

Povezani tekstovi: 

Tužba protiv Blica
Odgovor na Blic blato

Prilog:

Pitanja koja je Blic poslao 30.6.2017.

FireShot Capture 13 - Blic, pitanje - al_ - https___mail.google.com_mail_u_0_#inbox_15cf8ca2aebf25c1

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Žuta štampa, žuti novinari i transparentnost. Dovoljni je što je DJB objavio dopis lista Blic. Radi transparentnosti objavljuje se i ime onog ko je takva pitanja postavio. Zaboga pa novinari su javne ličnosti!. Da li će ili neće dobiti odgovor od druge javne ličnosti, Saše Radulovića ili njegove organizacije je stvar procene upitanih.

  • Blic je postao list sa toliko primitivizma u odabiru vesti i naslova, naročito za naslovnu stranu, da se stvarno više ne može razlikovati od blatoida koje ovde nije vredno pominjati.
    Kako se nivo ovog lista tako spustio do te mere, ostaje mi nepoznato. Verovatno da ima istine u tome da je to list pod kontrolom i vođen ljudima koji žele da od Srbije naprave smetlište Evrope. Ti vlasnici Blica zajedno sa evropskim političarima koji drže narko-vučića za osetljivo mesto, polako i tokom niza godina sve više uspevaju da od Srbije naprave evropski Honduras. Prosto Evropljanima odgovara da imaju u svom dvorištu neku crnu rupu u koju će bacati sve ono što žele da izbace iz kuće i ta crna rupa treba da predstavlja naličje Evrope. Takvom svojom sada već višedecenijskom politikom uspevaju da i nas koji volimo i cenimo Evropu, makar ono što je dobro u njoj, pretvore u evroskeptike. Zato je nama osim poštenja, sposobnosti i požrtvovanosti, potrebno i dostojanstvo da bi ličili na normalan evropski svet. A upravo to dostojanstvo “kralj kokaina” nema i želi da model svog života i shvatanja nametne svima nama. E pa, neće moći, AlaVi! Ako cenim Dance i Šveđane, želim da se ugledam na ono dobro što imaju, a ne da postanemo savremeni robovi koji su njima potrebni samo zato što su oni bogati. Neće moći, AlaVi! Istorija je svakog vladara nadživela, pobedila i izgazila. A perspektivu budućnosti kakvu gajimo prema svetiteljima, ne da nećeš doživeti, narod će te upamtiti kao one zle kabadahije pred konačno oslobođenje od Turaka. Idi, izdajico! Prodao si se, pa hoćeš i nas. Odlazi iz ove zemlje!

  • Ta “novinarka” je stvarno “tuka”! Svojom inteligencijom frapantno podseća na novinarku Studija B koja je svojevremeno pitala poslanika Bidžu “Da li je tačno da ste se upiš… za vreme sednice?”, na šta joj je on odgovorio “Pipnite pa će te videti”! Ta dama više nije novinar i sada se bavi politikom – pogodite u kojoj stranci!

  • Otvaram sajt blica i preko ekrana iskače reklama za blic nagradnu igru “stan u Beogradu na vodi”, sa sve nepostojećim kulama. Tad mi je bilo jasno šta su postali i više im ne svraćama na sajt. Samo me zanima kad će Somborca zameniti nekim naprednim karikaturistom.

  • A super je taj Blic, nemojte tako. Mnogo lepe novine, uvek me od srca na smeju. Malo domaće politike, pa red zapada koji drhti od nekog novog ruskog trt mrt, pa kome je sa estrade ispala s***. A Kurir od kad su prešli u opoziciju samo pršte , ne mož čovek da ih ne voli.