Istočna Srbija

Građani Zaječara, podsetimo se…

Različite političke opcije, na isti način  koriste građane. To je potvrda da partokratija, ta opasna bolest našeg sistema, čini sve da se preko narodne grbače održi na pozicijama vlasti koje njima i samo njima  donose različite benefite.

Zato oni pribegavaju sada već standardnim načinima, pri čemu  jedni drugima odlično čuvaju leđa i to je suština njihovog opstanka. To su slike današnjice: svi su tu, niko ni milimetar bliže zatvoru.

Elem, u predizbornom periodu,vodi se prljavi rat između konkurenata. Iznose se porodične anamneze, dijagnoze, licitiraju se desetine i stotine  hiljada eura na tekućim računima, prikazuju se izvodi iz katastra nepokretnosti o kvadraturama. Iz suprostavljenih tabora, puca se iz svih oružja!

Prvi napadaju, drugi odgovaraju kontraudarima. Ko je pokrao budžet, ko je više pokrao, ko je onomad izbačen iz firme zbog pronevere, pa je sad avanzovao u stranačkog vođu, ili je pak zelenašio, a onda se profinio, pa  sad samo stranim investitorima zareže neki dobar procenat, naravno za svoj džep.

Ko je gde kupio diplomu, ko je zaposlio tatu, ko je službenim autom prešao kilometražu za više puteva oko sveta, ili potrošio goriva kao da ima izvor nafte u vlasništvu…

Udarci su direktni, maše se krivičnim prijavama za milionske zloupotrebe i pronevere, ili pak za pretrpljenu duševnu bol.

U celoj priči, učesnici imaju nula posto kredibiliteta da govore o boljitku koji će nastati sa njihovim dolaskom na vlast, jer oni su  bili ili jesu vlast  koja je grad odvela u propast.

Nakon izbora, odlaže se oružje, a  glavna dešavanja  prebacuju se na polje    trgovine. Takozvani političari, počinju u zavisnosti od pozicije u kojoj se nalaze i broja glasova koje imaju, da se prestrojavaju.

Prodaju sebe, i prodaju  izbornu  volju građana-svojih birača. Trguje se do većine u skupštini. Desnica se očas  pretvori u levicu, zakleti neprijatelji postaju braća po fotelji, spaja se nespojivo a sve sa jednim ciljem-ostati na vlasti, ili bar blizu nje.

Tako, građani Zaječara koji su glasali za jednu od  opcija, budu dovedeni u poziciju da su svojim  glasom podržali onu  drugu, manipulacija voljom birača je srpski evergrin. A, svakako  i zaječarski klasik. U zaječarskoj verziji sada  jašu i Kurta i Murta a njihovo  uputstvo za korišćenje građana čeka neke naredne izbore u kojoj će isti akteri pokušati da iskoriste birače na isti način.

Sigurni smo   da je građanima dosta ovakvih manifetluka, da im je dosta potcenjivanja birača od strane samoprozvanih kneževa ,menadžera,akademika. Krenuli smo u razbijanje medijskog mraka  u koji su nas ugurali. Pratimo i otkrivamo  njihove mahinacije i burazerske kombinacije. Stavljamo se u službu građana  bez interesa i kalkulacija, u vremenu koje dolazi pokazaćemo da smo opcija koja može skinuti i Kurtu i Murtu sa leđa Zaječaraca, a da pri tom na njih ne natovari neki novi teret. Znamo, da jednom pokrenuta istina ne može biti zaustavljena!

Pratite nas, mi smo tim  Dosta je bilo Zaječar

Gradski odbor “Dosta je bilo”

Zaječar

Oznake

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar