VIDEO Prenosimo Skupština

Saša Radulović: Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu još jedna šarena laža SNS

Predložene izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu su samo jedna šarena laža SNS-a i one ne rešavaju problem da stranci mogu da obrađuju poljoprivredno zemljište, i to najvažnije od svega – domaće državno zemljište. Postoji član u zakonu koji je doneo SNS i koji kaže da 30 posto državnih oranica ministar može da dodeljuje stranim investitorima da ga obrađuju. Time se praktično najvredniji resurs otima našim poljoprivrednicima. To što su uslovili fizička lica koja su se pojavila u Srbiji i osnovala poljoprivredno domaćinstvo da će tek za deset godina moći da kupe zemljište, ništa ne menja činjenicu da je poklanjanje državne zemlje uveliko u toku. To je samo jedna mala šarena laža koja bi trebalo da sakrije ovaj ključni deo zakona kojim se naše zemljište daje strancima i uništavaju domaći poljoprivrednici.

Dosta je bilo ima program za poljoprivredu koji kaže da državnu zemlju treba dati/prodati domaćim poljoprivrednim gazdinstvima, ograničiti posed državne zemlje koje jedno privatno gazdinstvo može da dobije, postoje pozitivni primeri Holandije i Danske, gde su razvili i model zadrugarstva koji bi i Srbija trebalo da primeni.

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • To sto se desava sa malinarima, u Vojvodini se desava sa zitaricama, Otkupljivaci-tajkuni u dosluhu sa vladom diktiraju minimalne cene za poljoprivrednike koji vec godinama rade sa gubicima. Primer: prosle godine zabranjen – otezan izvoz suncokreta samo da bi Viktorija, MK, Dijamant… po niskim bagatelnim cenama mogli da otkupe od paora suncokret, to se desava i ove godine.