Beograd Najava Politika

Večeras počinje “DJB škola javnih politika”

“DJB škola javnih politika” koja će trajati 6 nedelja, počinje večeras u 19č, a mi vas pozivamo da se prijavite. Školu vodi profesor FPN-a i narodni poslanik Dušan Pavlović, a predavači su pored njega i Miroslava Milenović, profesor Vladimir Gligorov i Saša Radulović.

Škola je namenjena svim članovima DJB, ali i svim Beograđanima koji žele da se kandiduju za odbornike i većnike u gradu i gradskim opštinama, kao i onima koji žele da učestvuju u procesu analize, stvaranja i primene javnih politika koje su u interesu Beograđana. Cilj škole je da se polaznici opskrbe praktičnim alatima za analizu i kreiranje budžeta, izradu analize javnih politika i preporuka za rešavanje lokalnih pitanja.

Škola se sastoji iz predavanja i seminara. Na seminarima se raspravlja o konkretnim problemima i njihovim rešenjima na teritoriji grada ili jedinice lokalne samouprave. Prvi deo uvodi polaznike u normativne osnove javne politike i osnovne političko- ekonomske teorijske koncepte, drugi deo je posvećen analizi budžeta, budžetiranja, poreskoj politici (na lokalnom nivou), te analizi budžeta i finansijskih izveštaja javnih i komunalnih preduzeća. U 3. delu razmatra se nekoliko lokalnih javnih politika—komunalna, urbana, socijalna, politika javnih radova, kao i institucionalni dizajn za pitanja iz oblasti zdravstvene, obrazovne, kulturne politike, te politike zaštite čovekove sredine i sporta.

Za pohađanje škole neophodno je pasivno znanje engleskog jezika, a poželjno je znanje iz osnova mikroekonomije i političke ekonomije, kao i uvoda u političku nauku. Svi koji se prijave postaju članovi Dosta je bilo i ulaze u tromesečni probni period u kome će učestvovati u svim akcijama.

Mi politiku shvatamo ozbiljno. Priča o slobodi, diktaturi i protesti ne upravljaja gradom, ne rešava pitanja obrazovanja i kulture, ne uvodi red u javna preduzeća, ne rešava pitanje gradskog prevoza, obdaništa, odvoza i deponija smeća, energetsku efikasnost, ne zaustavljaju korupciju, burazersku ekonomiju i nameštene tendere, ne smanjuje poreze za građane i privredu. I Beogradu i Srbiji treba sistem i ljudi koji imaju političku volju i znanje da ga naprave.

Prijava se vrši preko ovog linka

U prilogu:
Raspored predavanja i opis svih predavanja, tema i predavača

Škola javnih politika 2017

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar