Војводина Саопштењe

Наша одбрана од најезде “њихових” глодарa

Пре око годину дана, пред почетак грејне сезоне директор ЈП Топлана Кикинда Мирослав Чичулић јавно се огласио чудним саопштењем. Наиме, он је директно оптужио станаре у центру града за штету коју су нанели глодари на кабловима и грејним инсталацијама овог предузећа. Навео је, да уколико се хитно не изврши дератизација подстаница, од стране станара, ЈП Топлана ће директно покушати да наплати штету од њих.

Као директну последицу овог проблема грађани ће имати лошије грејање, а плаћаће ипак пуну цену. Топлана је покушала да санира насталу штету, али се поново јавио исти проблем. Није отклоњен примарни узрок.

Прошлогодишња грејна сезона је окончана, (грејање јесте било лошије) на прагу је нова, а проблем је остао стари. За годину дана број глодара се енормно повећао.

Не постоји станар који живи у центру града, а да није био сведок ноћног скичања пацова који харају по контејнерима у Немањиној улици, по паркингу или по тргу.Већина станара је чак имала и блиски сусрет са њима.

Ови глодари су легло заразе и преносиоци многих болести (нпр. куге), па грађани оправдано негодују желећи да заштите себе и своју децу. Станари у Немањиној улици често затичу глодаре у улазу или на степеништу. Покушавају да их трују, али безуспешно, јер не постоји обједињена акција да се овај проблем реши у свим деловима града. Пре неки дан, несносан смрад се ширио из зграде у центру, јер је пацов угинуо тако што се спржио услед струјног удара који је настао док је грицкао струјне каблове. Према речима наших суграђана проблем је присутан и у другим деловима града, али о томе градска власт упорно ћути.

Пребацујући одговорност директно на станаре, директор ЈП Топлана Кикинда сматра да је легло заразе у подстаницама и подрумима у зградама у центру, и да проблем морају да реше искључиво станари. Директор заборавља чињеницу да се глодари нису статичне животиње, дакле крећу се свуда, како топловодом под земљом, затим горе по крововима, али и по свим градским улицама.

Без обједињене акције немогуће их је уништити!

Покрет Доста је било се залаже да градска власт предузме озбиљне мере у циљу заштите свих грађана и изврши адекватну дератизацију на подручју читавог града, како би избегли могућност настанка масовне заразе која нам сваким даном све више прети.

 

 

Одбор “Доста је било” Кикинда

Ознаке

ДЈБ Кикинда

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар