Vojvodina Saopštenje

Naša odbrana od najezde “njihovih” glodara

Pre oko godinu dana, pred početak grejne sezone direktor JP Toplana Kikinda Miroslav Čičulić javno se oglasio čudnim saopštenjem. Naime, on je direktno optužio stanare u centru grada za štetu koju su naneli glodari na kablovima i grejnim instalacijama ovog preduzeća. Naveo je, da ukoliko se hitno ne izvrši deratizacija podstanica, od strane stanara, JP Toplana će direktno pokušati da naplati štetu od njih.

Kao direktnu posledicu ovog problema građani će imati lošije grejanje, a plaćaće ipak punu cenu. Toplana je pokušala da sanira nastalu štetu, ali se ponovo javio isti problem. Nije otklonjen primarni uzrok.

Prošlogodišnja grejna sezona je okončana, (grejanje jeste bilo lošije) na pragu je nova, a problem je ostao stari. Za godinu dana broj glodara se enormno povećao.

Ne postoji stanar koji živi u centru grada, a da nije bio svedok noćnog skičanja pacova koji haraju po kontejnerima u Nemanjinoj ulici, po parkingu ili po trgu.Većina stanara je čak imala i bliski susret sa njima.

Ovi glodari su leglo zaraze i prenosioci mnogih bolesti (npr. kuge), pa građani opravdano negoduju želeći da zaštite sebe i svoju decu. Stanari u Nemanjinoj ulici često zatiču glodare u ulazu ili na stepeništu. Pokušavaju da ih truju, ali bezuspešno, jer ne postoji objedinjena akcija da se ovaj problem reši u svim delovima grada. Pre neki dan, nesnosan smrad se širio iz zgrade u centru, jer je pacov uginuo tako što se spržio usled strujnog udara koji je nastao dok je grickao strujne kablove. Prema rečima naših sugrađana problem je prisutan i u drugim delovima grada, ali o tome gradska vlast uporno ćuti.

Prebacujući odgovornost direktno na stanare, direktor JP Toplana Kikinda smatra da je leglo zaraze u podstanicama i podrumima u zgradama u centru, i da problem moraju da reše isključivo stanari. Direktor zaboravlja činjenicu da se glodari nisu statične životinje, dakle kreću se svuda, kako toplovodom pod zemljom, zatim gore po krovovima, ali i po svim gradskim ulicama.

Bez objedinjene akcije nemoguće ih je uništiti!

Pokret Dosta je bilo se zalaže da gradska vlast preduzme ozbiljne mere u cilju zaštite svih građana i izvrši adekvatnu deratizaciju na području čitavog grada, kako bi izbegli mogućnost nastanka masovne zaraze koja nam svakim danom sve više preti.

 

 

Odbor “Dosta je bilo” Kikinda

Oznake

DJB Kikinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar