Игралиште
Државна управа Јужна Србија

Катастрофа дечијих игралишта

Дечија игралишта у Лесковцу су у катастрофалном стању, иако је градским буџетом предвиђено чак 94.700.000 динара за одржавање чистоће на површинама јавне намене (програмска активност
1102-0003). Још је битнија чињеница да је безбедност деце драстично угрожена поломљеним мобилијарима и неадекватним подлогама.

Пломљене клацкалице
Централни градски парк или спржена земља
Парк намењен обданишту и деци из неколико зграда
Парк иза Шоп-Ђокићеве куће
Централни градски парк – кад падне киша

Већина повреда на игралиштима, скоро 70%, су резултат падова. Тип материјала који апсобују пад, дубина пресека материјала и редовно одржавање представљају важне факторе за смањење ризика од повреда од пада. Уколико се при паду дете набоде на стакло или иглу од шприца ( којих у изобиљу има на свим градским игралиштима) последице могу бити немерљиве.

На сликама можете јасно видети илустрацију наших тврдњи.

Захтевамо од оних који имају мандат да живот Лесковчана учине бољим да у што хитнијем року предузму потребне мере како би се стање на свим игралиштима у граду што пре поправило.

Захтевамо од комуналне полиције и градских служби да не пребацују одговорност једни на друге, већ да најмлађима омогуће безбедну игру.

Позивамо грађане да нам пошаљу слике игралишта у њиховом окружењу, како би смо сви заједно забележили реално стање на терену и направили програм за решење овог проблема.

ДЈБ Лесковац

ДЈБ Лесковац

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар