Igralište
Državna uprava Južna Srbija

Katastrofa dečijih igrališta

Dečija igrališta u Leskovcu su u katastrofalnom stanju, iako je gradskim budžetom predviđeno čak 94.700.000 dinara za održavanje čistoće na površinama javne namene (programska aktivnost
1102-0003). Još je bitnija činjenica da je bezbednost dece drastično ugrožena polomljenim mobilijarima i neadekvatnim podlogama.

Plomljene klackalice
Centralni gradski park ili spržena zemlja
Park namenjen obdaništu i deci iz nekoliko zgrada
Park iza Šop-Đokićeve kuće
Centralni gradski park – kad padne kiša

Većina povreda na igralištima, skoro 70%, su rezultat padova. Tip materijala koji apsobuju pad, dubina preseka materijala i redovno održavanje predstavljaju važne faktore za smanjenje rizika od povreda od pada. Ukoliko se pri padu dete nabode na staklo ili iglu od šprica ( kojih u izobilju ima na svim gradskim igralištima) posledice mogu biti nemerljive.

Na slikama možete jasno videti ilustraciju naših tvrdnji.

Zahtevamo od onih koji imaju mandat da život Leskovčana učine boljim da u što hitnijem roku preduzmu potrebne mere kako bi se stanje na svim igralištima u gradu što pre popravilo.

Zahtevamo od komunalne policije i gradskih službi da ne prebacuju odgovornost jedni na druge, već da najmlađima omoguće bezbednu igru.

Pozivamo građane da nam pošalju slike igrališta u njihovom okruženju, kako bi smo svi zajedno zabeležili realno stanje na terenu i napravili program za rešenje ovog problema.

DJB Leskovac

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar