Vojvodina Saopštenje

Miholjsko osveženje

Letošnje reakcije građana Kikinde po društvenim mrežama zbog oronule i nefunkcionalne fontane u centru na velikom parkingu, urodile su plodom.
Neki bi rekli:”… Ponovo radi bioskop…”, a mi sada možemo reći svi u glas “ …Ponovo radi fontana…”
Naime, dok su se Kikinđani celo leto kuvali na 40 i kusur stepeni, slavine ove fontane bile su suve. Nisu pomagale ni cisterne pijaće vode u blizini, niti radnici JP Kikinda koji su zalivali okolni travnjak.
Klinci su ovaj prostor vešto iskoristili za igru, a roditelji, sedeći na okolnim klupama gledali su u nebo prizivajući osveženje. Mnogi su ovaj događaj poredili sa fontanom na Slaviji, misleći da naša ne radi, jer još nema ugrađenu muziku.
Zašto se čekalo čitavo leto da prođe da bi se fontana ponovo stavila u funkciju? Da li je cilj da ova fontana radi samo kada u Kikindu dolaze turisti za vreme manifestacije Dani ludaja?

Ko je odgovoran?

Gradonačelnik je dolaskom na vlast pre 4 godine najavio da će na tom prostoru biti izgrađeno još 7 zgrada. Nakon 4 godine imamo samo neupotrebljivu fontanu i novoobeleženi parking. Rekli bi neki:”… malo li je sine…”?
Građani su u totalnom haosu, od dana kada je JP Kikinda iscrtala nova parking mesta sa strelicama. Lošiji vozači su preplašeni, imaju manjka prostora za manevar i čukanja su neizbežna.Ne zna se gde neko autom ulazi, a gde izlazi. U čijem je interesu da imamo povećan broj ne funkcionalnih parking mesta? Da li će JP Kikinda smanjiti svoj deficit poslovanja naplatom putem više parking mesta?
U svakom gradu, gde postoji organizovana parking služba, ta preduzeća ulažu značajna sredstva u javna parkirališta ili garaže? Koliko je javnih parkirališta ili garaža izgradila ili opremila naša lokalna vlast? Da li se oni uopšte pitaju, gde parkiraju građani iz centra svoja vozila za vreme dana ludaja?
Pokret Dosta je bilo u Kikindi se zalaže za što skorije ukidanje naplate parkiranja u našem gradu. Građani su bili svedoci da u vreme kada parking nije naplaćivan nije bilo nikakve gužve i sve je funkcionisalo bez problema. Neodgovoran rad gradskih čelnika i parking službe u okviru JP Kikinda, samo se stvara prostor zapošljavanju stranačkih kadrova odnosno otvara prostor za korupciju.

Datum 15.09.2017.

OO Dosta je bilo Kikinda

Oznake

DJB Kikinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar