Izvor: N1
Vojvodina Saopštenje Unutrašnji poslovi

Zahtevamo da se pronađu nalogodavci i izvršioci paljenja automobila uzbunjivača

Uzbunjivaču Zoranu Pandurovu, koji je ukazao na korupciju u novosadskoj Komunalnoj inspekciji, u noći između utorka i srede zapaljen je automobil ispred njegovog stana. Automobil je potpuno izgoreo, a nakon obavljenog uviđanja utvrđeno je da je požar podmetnut.

Dosta je bilo najoštrije osuđuje nalogodavce i izvršioce dela paljenja automobila uzbunjivača Zorana Pandurova. Ovo je novi u nizu pokušaja da se zastraše svi koji nisu saučesnici u režimskom kriminalu kome svedočimo godinama. Udar na ljude koji su beskompromisni čuvari svojih profesija i zakona pokazuje da neko ima interes da se na beskrupulozan način bori za čuvanja pozicija i nezakonito stečenih položaja i bogatstava.

Zahtevamo od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu sve krivce i istovremeno obezbede punu sigurnost oštećenom i njegovoj porodici, kako bi smo, makar malo usporili pretvaranje našeg društva u Divlji zapad.

Zoran Pandurov je otkrio koruptivne radnje Vladimira Balabana, načelnika Uprave za inspekcijske poslove u Novom Sadu, i njegovog zamenika Dejana Šijaka, zbog čega su oni smenjeni u julu ove godine. Apelacioni sud u Novom Sadu je doneo pravosnažnu presudu, a Pandurov smatra da je upravo njegova uloga u razotkrivanju korupcije razlog za paljenje automobila i da je više nego siguran da su to uradili oni ljudi i organizacije koje su bile pogođene uzbunjivanjem i koji su pretrpeli posledice presude.

 

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • DJB bi morao da stane uz Z.Pandurova i ljude koji su ugrozeni zbog borbe za pravdu,a nasta nas sve sam DJB poziva,na borbu protiv uzurpatora javnih funkcija,tj.kriminalaca.Ne samo saopstenjem vec pravno i konkretno,u svakom smislu.Zastitimo coveka i njegovu porodicu.