Одбрана Саопштењe Социјална заштита

Вулин одавно зрео за смену, његов резултат рада нула

Доста је било тражи од премијерке Ане Брнабић да смени министра одбране Александра Вулина који се изјавама да му је шкодила истина о “тетки из Канаде” и пореклу 200.000 евра за куповину стана – отворено руга грађанима.

Ово нескривено подсмевање грађанима и темељним вредностима демократског друштва са позиције “недодирљивог” представља још један разлог за смену, иако је листа Вулинових афера и пропуста током вршења јавне функције прилично дугачка.

Премијерка је јуче оценила да јој је свеједно да ли Вулинова умешаност у прање пара са “тетком из Канаде” наноси штету Влади Србије, све док има резултата. Јавно питамо премијерку који то резултат има министар Вулин? Ниједан. Ни на челу министарства одбране, а још мање док је три године водио министарство рада и социјалне политике.

Вулин као министар одбране је наставак понижавања војске у циљу њеног даљег урушавања. Постављају се нестручни кадрови чија је једина компетенција послушност Александру Вучићу. Вулинов главни задатак је да угуши незадовољство војске која за дневницу не може да купи више од кифле и јогурта.

Последице Вулиновог министровања у ресору рада и социјалне политике од 2014. до 2017. су такође погубне за српско друштво.

Вулин је, у складу са Вучићевом политиком штедње,  буквално узео “из уста” најугороженијима тако што је за неке категорије пооштрио услове за добијање социјалне помоћи.

Само у последњих годину дана његовог шефовања, у пожарима у илегалним старачким домовима умрло је троје најстаријих суграђана.

Вулин је окривио родбину и децу настрадалих, а не себе и службенике у министарству који ово област за три године нису желели и умели да доведу у ред. Исто важи и за установе социјалне заштите у којима  штићеници због нехуманих услова и кршења људских права – дижу руку на себе.

Вулину на одговорност апсолутно иду и убиства жена испред центара за социјални рад чији је посао био да те жене заштити од породичног насиља, иако су ове трагедије временски коинцидирале са самим почетком мандата новог министра за рад Зорана Ђорђевића.

Подсећамо премијерку  да је њен саветник, председник Вучић (иако по Уставу нема надлежност да саветује председника Владе), дошао на власт 2012. на таласу обећања о борби против корупције, криминала, и обрачуна са навијачком мафијом. Ништа од тога није урадио што значи да је преварио грађане, а и даље их обмањује јер сада пружа подршку Вулину који је опраним новцем купио стан док је био на функцији шефа владине канцеларије за КиМ.

 

Повезано:

Кратак водич за прање пара са “тетком из Канаде”

ДJБ поднео кривичну пријаву против Вулина због прања пара

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Premijerka je takodje u odgovoru rekla nesto sto vredja zdrav razum: “… gradjani ce na izborima oceniti …”.
    Znaci ova drzava ce da dozvoli lopovluk i javasluk i onda ce na kraju gradjani na izborima da ocene!? I sta s tim i ako ne glasaju za njih vise, sta sa svim protivzakonitim radjama koje su vrsili?

  • Vulin tvrdi da je iznosio iz Kanade 9000 evra po 9000 evra, sto je po kanadskom zakonu zabranjeno.
    Iz Kanade se jednim prelaskom granice moze izneti samo 10000 kanadskih dolara, sto je 6768 evra po danasnjem kursu.
    Znaci ako je kako kaze iznosio 9000 evra, to bi bilo 13297 kanadskih dolara, sto je zabranjeno kanadskim zakonom!
    Eto cisto da se njegovim lazima doda I ova cinjenica…

    • po kanadskim zakonima nije zabranjeno iznositi pare iz kanade bez obzira o kojim se sumama radi, ali se svako iznosenje vise od 10000 CND mora prijaviti.