Odbrana Saopštenje Socijalna zaštita

Vulin odavno zreo za smenu, njegov rezultat rada nula

Dosta je bilo traži od premijerke Ane Brnabić da smeni ministra odbrane Aleksandra Vulina koji se izjavama da mu je škodila istina o “tetki iz Kanade” i poreklu 200.000 evra za kupovinu stana – otvoreno ruga građanima.

Ovo neskriveno podsmevanje građanima i temeljnim vrednostima demokratskog društva sa pozicije “nedodirljivog” predstavlja još jedan razlog za smenu, iako je lista Vulinovih afera i propusta tokom vršenja javne funkcije prilično dugačka.

Premijerka je juče ocenila da joj je svejedno da li Vulinova umešanost u pranje para sa “tetkom iz Kanade” nanosi štetu Vladi Srbije, sve dok ima rezultata. Javno pitamo premijerku koji to rezultat ima ministar Vulin? Nijedan. Ni na čelu ministarstva odbrane, a još manje dok je tri godine vodio ministarstvo rada i socijalne politike.

Vulin kao ministar odbrane je nastavak ponižavanja vojske u cilju njenog daljeg urušavanja. Postavljaju se nestručni kadrovi čija je jedina kompetencija poslušnost Aleksandru Vučiću. Vulinov glavni zadatak je da uguši nezadovoljstvo vojske koja za dnevnicu ne može da kupi više od kifle i jogurta.

Posledice Vulinovog ministrovanja u resoru rada i socijalne politike od 2014. do 2017. su takođe pogubne za srpsko društvo.

Vulin je, u skladu sa Vučićevom politikom štednje,  bukvalno uzeo “iz usta” najugoroženijima tako što je za neke kategorije pooštrio uslove za dobijanje socijalne pomoći.

Samo u poslednjih godinu dana njegovog šefovanja, u požarima u ilegalnim staračkim domovima umrlo je troje najstarijih sugrađana.

Vulin je okrivio rodbinu i decu nastradalih, a ne sebe i službenike u ministarstvu koji ovo oblast za tri godine nisu želeli i umeli da dovedu u red. Isto važi i za ustanove socijalne zaštite u kojima  štićenici zbog nehumanih uslova i kršenja ljudskih prava – dižu ruku na sebe.

Vulinu na odgovornost apsolutno idu i ubistva žena ispred centara za socijalni rad čiji je posao bio da te žene zaštiti od porodičnog nasilja, iako su ove tragedije vremenski koincidirale sa samim početkom mandata novog ministra za rad Zorana Đorđevića.

Podsećamo premijerku  da je njen savetnik, predsednik Vučić (iako po Ustavu nema nadležnost da savetuje predsednika Vlade), došao na vlast 2012. na talasu obećanja o borbi protiv korupcije, kriminala, i obračuna sa navijačkom mafijom. Ništa od toga nije uradio što znači da je prevario građane, a i dalje ih obmanjuje jer sada pruža podršku Vulinu koji je opranim novcem kupio stan dok je bio na funkciji šefa vladine kancelarije za KiM.

 

Povezano:

Kratak vodič za pranje para sa “tetkom iz Kanade”

DJB podneo krivičnu prijavu protiv Vulina zbog pranja para

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Premijerka je takodje u odgovoru rekla nesto sto vredja zdrav razum: “… gradjani ce na izborima oceniti …”.
    Znaci ova drzava ce da dozvoli lopovluk i javasluk i onda ce na kraju gradjani na izborima da ocene!? I sta s tim i ako ne glasaju za njih vise, sta sa svim protivzakonitim radjama koje su vrsili?

  • Vulin tvrdi da je iznosio iz Kanade 9000 evra po 9000 evra, sto je po kanadskom zakonu zabranjeno.
    Iz Kanade se jednim prelaskom granice moze izneti samo 10000 kanadskih dolara, sto je 6768 evra po danasnjem kursu.
    Znaci ako je kako kaze iznosio 9000 evra, to bi bilo 13297 kanadskih dolara, sto je zabranjeno kanadskim zakonom!
    Eto cisto da se njegovim lazima doda I ova cinjenica…

    • po kanadskim zakonima nije zabranjeno iznositi pare iz kanade bez obzira o kojim se sumama radi, ali se svako iznosenje vise od 10000 CND mora prijaviti.