Јужна Србија Саопштењe

Рад комуналних предузећа у Прокупљу није у складу са законом

У жељи да предузмемо нешто поводом свима познатих трагова које су за собом остављала возила PWW-а обратили смо се општини Прокупље, која је дужна да врши надзор над вршењем комуналних услуга. Добили смо одговор да одлука која би требало да штити кориснике комуналних услуга, а која је по Закону о комуналним делатностима морала да буде донета, не постоји, али да је у изради њен нацрт.

Незадовољни, упутили смо представку надлежном министарству. На сву срећу, за разлику од локалног, републички комунални инспектор, ипак, схвата смисао важећих прописа, па нам је проследио обавештење о поднетој представци. У обавештењу се наводи да није тачно да одлука на коју смо се позивали не постоји, иако смо ту информацију добили од скупштине општине Прокупље. Међутим, даље се наводи да за сваку од комуналних делатности у Прокупљу постоји посебна одлука о њој, али да је републички комунални инспектор утврдио да оне нису у складу са Законом о комуналним делатностима и да је предузео мере како би оне постале законите! Истовремено, председнику општине Прокупље је наложено да се изјасни о наводима о лошем раду локалних јавних комуналних предузећа и великом броју пријава грађана против њих.

Иако смо задовољни тиме што је коначно скренута пажња на неправилности  у области пружања комуналних услуга, оно што нас брине јесте пасивност локалне самоуправе у заштити грађана Прокупља. С друге стране, нисмо убеђени ни да ће републички комунални инспектор обезбедити да се његове препоруке поштују. У сваком случају, ништа нећемо препустити слободној вољи локалне и републичке власти, већ ћемо и даље радити на томе да се закони и други прописи увек и правилно примењују, у нади да ће коначну добробит осетити сви грађани Прокупља.

images (2)

Општински одбор „Доста је било“ Прокупље

Ознаке

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар