Акцијa Београд Саопштењe

Дочек напредне Нове године

У складу са одлуком градске власти да постави новогодишњу расвету још крајем септембра, Доста је било Млади организовали су синоћ дочек напредне Нове године у Кнез Михаиловој улици.

Догађај под називом ‘’Долазак Деда Мразева’’ имао је за циљ да на шаљив начин грађанима скрене пажњу на коруптивне послове градске власти, превремено  постављену новогодишњу расвету која нас је само ове године коштала готово 200 милиона динара и многе друге проблеме у главном граду.

Грађанима смо честитали напредну Нову годину, пожелели им све најбоље у следећој, и питали их да ли знају колико кошта новогодишња расвета и на који начин градска власт троши њихов новац.

ДЈБ млади испунили су обећање и омогућили грађанима да уживају у новогодишњој атмосфери уз 11 Деда Мразева, новогодишње музичке нумере, честитке, поклоне и наранџасту бундеву. Заједно смо окитили јелку методом ‘’окачи фигуру омиљеног политичара’’.

Разговарали смо са пролазницима и прикупљали потписе за петицију против прескупог новогодишњег осветљења и намештеног тендера од стране градске власти.

Подсећамо да је град ове године купио ново новогодишње осветљење за 200 милиона динара, и то од исте фирме за коју је био намештен тендер прошле године. Град је окићен почетком октобра, светиљке ће бити укључене половином новембра, а ко зна докад ће светлети.

Град већ неколико година набавља украсе баш од исте фирме, а портал Пиштаљка је утврдио да је реч о намештеном тендеру пошто је Град тражио да се купе искључиво украси грчког произвођача које у Србији продаје само Кип Лајт.

Око 1300 нових украса  купљено је поново од ове фирме за 170 милиона динара, док ће за поправку украса  Београђани платити још 17,5 милиона динара, иако су украси под гаранцијом.

Новац за украсе долази из градске касе. Прошле године је за украшавање потрошено 150 милиона динара, а 2015. више од 50 милиона динара што значи да је београдска власт за последње четири године само на новогодишње украсе потрошила око четири милиона евра новца грађана Србије и Београда.

Доста је било ће наставити да организује акције којима жели да укаже на погрешне политичке одлуке свих нивоа власти чије последице сносе грађани.

 

images

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Flajer je odlican. Delite ih u svim opstinama ne samo na Starom gradu. Mladi DJB bi trebali u svakoj opstini da svakog dana dele program DJB. Da ec sada buduce clanstvo i simpatizere upoznaju sa radom i ciljevima. Kada krene kampanja, od batinasa i sns botova nece moci nigde da se stoji niti da se ikakav materijal deli. Sns ce igrati potpuni presing svugde svo vreme.
    Zato je mnogo bolje da sada krenete sa obavestavanjem svih gradjana.