Akcija Beograd Saopštenje

Doček napredne Nove godine

U skladu sa odlukom gradske vlasti da postavi novogodišnju rasvetu još krajem septembra, Dosta je bilo Mladi organizovali su sinoć doček napredne Nove godine u Knez Mihailovoj ulici.

Događaj pod nazivom ‘’Dolazak Deda Mrazeva’’ imao je za cilj da na šaljiv način građanima skrene pažnju na koruptivne poslove gradske vlasti, prevremeno  postavljenu novogodišnju rasvetu koja nas je samo ove godine koštala gotovo 200 miliona dinara i mnoge druge probleme u glavnom gradu.

Građanima smo čestitali naprednu Novu godinu, poželeli im sve najbolje u sledećoj, i pitali ih da li znaju koliko košta novogodišnja rasveta i na koji način gradska vlast troši njihov novac.

DJB mladi ispunili su obećanje i omogućili građanima da uživaju u novogodišnjoj atmosferi uz 11 Deda Mrazeva, novogodišnje muzičke numere, čestitke, poklone i narandžastu bundevu. Zajedno smo okitili jelku metodom ‘’okači figuru omiljenog političara’’.

Razgovarali smo sa prolaznicima i prikupljali potpise za peticiju protiv preskupog novogodišnjeg osvetljenja i nameštenog tendera od strane gradske vlasti.

Podsećamo da je grad ove godine kupio novo novogodišnje osvetljenje za 200 miliona dinara, i to od iste firme za koju je bio namešten tender prošle godine. Grad je okićen početkom oktobra, svetiljke će biti uključene polovinom novembra, a ko zna dokad će svetleti.

Grad već nekoliko godina nabavlja ukrase baš od iste firme, a portal Pištaljka je utvrdio da je reč o nameštenom tenderu pošto je Grad tražio da se kupe isključivo ukrasi grčkog proizvođača koje u Srbiji prodaje samo Kip Lajt.

Oko 1300 novih ukrasa  kupljeno je ponovo od ove firme za 170 miliona dinara, dok će za popravku ukrasa  Beograđani platiti još 17,5 miliona dinara, iako su ukrasi pod garancijom.

Novac za ukrase dolazi iz gradske kase. Prošle godine je za ukrašavanje potrošeno 150 miliona dinara, a 2015. više od 50 miliona dinara što znači da je beogradska vlast za poslednje četiri godine samo na novogodišnje ukrase potrošila oko četiri miliona evra novca građana Srbije i Beograda.

Dosta je bilo će nastaviti da organizuje akcije kojima želi da ukaže na pogrešne političke odluke svih nivoa vlasti čije posledice snose građani.

 

images

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Flajer je odlican. Delite ih u svim opstinama ne samo na Starom gradu. Mladi DJB bi trebali u svakoj opstini da svakog dana dele program DJB. Da ec sada buduce clanstvo i simpatizere upoznaju sa radom i ciljevima. Kada krene kampanja, od batinasa i sns botova nece moci nigde da se stoji niti da se ikakav materijal deli. Sns ce igrati potpuni presing svugde svo vreme.
    Zato je mnogo bolje da sada krenete sa obavestavanjem svih gradjana.