VIDEO Образовање Скупштина

(ВИДЕО) Бранка Стаменковић: Срамота ме од ове деце како се води ова Скупштина – Срам вас било!

Маја Гојковић:

Наравно да посланичка група СНС и не може и неће да прихвати и да гласа за амандман посланичке групе Двери.

Када се неко овде у парламенту одлучује да ли ће подржати нечији предлог закона, да ли ће подржати амандман, сигурно се не руководи само тиме шта пише у самом амандману, него и ко је заиста то написао и предложио.

Ко је написао овај амандман, не можемо ни да претпоставимо, али ко га је предложио, то сам могла да осетим јуче и ја и могао је да осети читав парламент Републике Србије како то изгледа када немају тај терет обавезе да пишу амандмане, него се боре некакву квази бригу о породици, о женама данас, подносећи ове амандмане наводно о деци. Оно што је можда најстрашније, ту своју читаву бригу о деци покривају некаквом заштитом вере којој наводно припадају.

Како то изгледа, рекла сам, видела сам јуче и ја, јер су подносиоци овог амандмана, три посланика предвођени једном женом, Маријом Јањушевић, упали код мене у кабинет, насилно провалили. Поред тога што је секретарица рекла да се припремам за састанак и да не могу сада да их примим, Бошко Обрадовић је први упао, а затим увео два посланика, а како изгледа њихова брига о деци коју данас овде наводно показују, брига о женама, брига о демократији, како замишљају, то су најавили на твитеру, да ће се борити герилски против сваког свог политичког неистомишљеника, онако како су се борили италијански фашисти, јер су се једини они борили на тај начин против својих политичких неистомишљеника, што СНС и посланичка група и, наравно, председник парламента који припада СНС, са поносом истиче, свакако припада, могу да виде сви они који нису злонамерни, који желе добро овој држави, који желе добро овом парламенту.

Ако примете модрице које имам на себи, како изгледа демократија изведена од стране предлагача амандмана посланичке групе Двери и, оно што је најстрашније, тај амандман ће подржати посланици опозиционих странака, јер су јуче овде износили сумњу у њихово фашистичко понашање у овом парламенту, па су се смејали, па су тражили да се направи баланс између две стране, а да не говорим о малициозном извештавању појединих медија који су пуштали измонтирани снимак како они добронамерно улазе и, Боже мој, интересују се за казну која им је изречена. Ево како су они казнили мене јуче, па онда размислите да ли ћете да бојкотујете посланика који овде на шаљив начин говори о амандманима, а нећете да бојкотујете силеџије и оне које туку у парламенту жене и који вређају овде и припаднице Министарства унутрашњих послова. Ако сте на снимку приметили, то је била жена. Ако сте на снимку приметили, секретарице су жене, а којим чудом ако сте приметили, и председник парламента је жена и баш ме интересује како ћете ви дићи руку за амандмане посланичке групе Двери и са којим ви то моралним кредибилитетом седите уопште поред њих после јучерашњег догађаја. Хвала лепо.

Верољуб Арсић:

По Пословнику, народни посланик Иван Костић. Изволите.

Иван Костић (Двери):

Повређен је члан 104. Не знам по ком основу сте дали народном посланику да прича о овим стварима? Желим овде због јавности да демантујем да се оно што је госпођа Гојковић рекла је најбезочнија лаж и да ни један видео снимак не постоји да се види да је њу неко тако. Значи, срамота је да председник парламента константно говори лажи и вређа посланичку групу… (Искључен микрофон.)

Бранка Стаменковић:

Господине Костићу, ви сте неколико пута рекли народном поланику Маји Гојковић не да не говори истину, него да лаже, што ја сматрам да је увреда, јер ако пронађете све стенограме…
(Иван Костић: Пустите ме да кажем две реченице. Народ види шта радите.)
Реч има народни посланик Бранка Стаменковић.

Верољуб Арсић:

Господине Костићу, ви сте неколико пута рекли народном поланику Маји Гојковић не да не говори истину, него да лаже, што ја сматрам да је увреда, јер ако пронађете све стенограме…
(Иван Костић: Пустите ме да кажем две реченице. Народ види шта радите.)
Реч има народни посланик Бранка Стаменковић.

Бранка Стаменковић:

Хвала.

Повреда Пословника, члан 109. став 1, алинеја 3.

Опомена се изриче народном посланику који, и поред упозорења председника Народне скупштине, говори о питању које није на дневном реду.

У том смислу, замолила бих председавајућег Арсића да изрекне две опомене, као прву да изрекне опомену посланици Маји Гојковић, која се јавила да прича по амандману, а причала је о модрицама.

Другу опомену молим да изрекне сам себи, пошто је био дужан да упозори посланицу Гојковић да не сме да скреће са теме дневног реда, и то није учинио, те је самим тим и он сам заслужио опомену.

Ово нема смисла. Управо нам долазе студенти. Срамота ме од ове деце шта се овде ради и како се води ова Скупштина. Срам вас било!

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • I tako, kaže trenutni predsedavajući da po članu 109 on odlučuje ko će biti kažnjen.Pa valjda treba da on odlučuje ali po poslovniku i članu 109, ali po članu koji je navela poslanik Branka Stamenković.Ne može on da bude iznad poslovnika, i on mora samo da ga sprovodi.Ali dobro, navikli smo da su bahati i da misle da su iznad zakona.