Источна Србија Саопштењe

Коме (не)сметају намештени конкурси

Пре два месеца  зајечарски одбор покрета „Доста је Било“, писао је о конкурсу Специјалне болнице за рехабилитацију „Гамзиград“ и упозоравао на крајње чудне услова конкурса очекујући да ће силни лекари, који су нас месецима уназад, током предизборне кампање гледали са плаката и флајера политичких партија, одреаговати и указати на спорне услове конкурса, нарочито након  инсинуација које су се појавиле у јавности да је конкурс само параван, те да ће син директора болнице и градског већника добити посао без обзира на резултате бодовања. Ипак је у питању будућност наше деце, нашег града, а и нас самих, те смо мислили да ће и они који су се здушно залагали за транспарентност затражити транспарентност и у овом случају. Но, њихова транспарентност је била само декларативна, а ДЈБ Зајечар је  једини  о томе писао .

По сазнањима која имамо  на конкурсу је  примљен кандидат који је радно место добио захваљујући фамозном интервјуу, а сигурно је ту помогла и супервизија в.д. директора болнице који како конкурс каже има право да донесе коначну одлуку, па чак и да упосли свог сина који је имао много лошије референце од  најмање једног кандидата од оних који су  отпали.

Поставља се питање шта ће се десити са тим другим кандидатом, који је имао велику предност на основу бодова на просек и радно искуство, али је остварио  нула бодова на утиску са интервјуа. Заиста није реално очекивати да се комисији неко више допадне од сина в.д. директора болнице… Зато ће овај кандидат вероватно као и многи пре њега уплатити себи школу немачког и отићи.

Нас ће лечити приучени лекари, татини и мамини синови, партијски послушници, док ће већина оних који би морали да реагују  ћутати. То су калкуланти који се воде оним да ће им можда  и устребати каква докторова услуга и помоћ… па  зато ћуте.

Да ли само ми као покрет „Доста је било“, видимо проблем у оваквим конкурсима и у  татиним синовима. Ликовима са плаката, постера и флајера, који су се месецима бусали у предизборној кампањи како ће ово и оно, овако нешто не смета. Чувају место за неког свог сина, или снају, или кума или … За то време ће, млади талентовани и перспективни, они који немају никог да их погура и прогура, они  који не желе да сав  рад, труд и залагање замене за партијску књижицу  одлазити. Нас и нашу децу лечиће “татини синови” и то све о нашем трошку. И не само лечити, већ ће нам одређивати и будућност као у песми „Забрањеног пушења“… Сви ћуте, ми старимо, а деца одлазе.

Ми се  као покрет  боримо и борићемо се за транспарентност и струку, не бојимо се никога, нисмо ни са ким били у дилу нити ћемо бити по овим питањима. Смемо да се” замеримо”, смемо да кажемо истину. Други, као што смо видели на овом примеру ћуте, јер и они имају синове, родитеље, рођаке, које ће ухлебити ако већ нису на првом наредном, намештеном конкурсу.

Због тог и таквог става свесни смо да се морамо сами изборити, без коалиција и договора са онима  који су већ у диловима одавно. Знамо да ће грађани препознати нашу идеју и борбу, да ће нам дати подршку и снагу да наставимо даље.

Позивамо грађане да све неправилности, неправде,злоупотребе и корупцију  пријаве нашем тиму на мејл dostajebilo.zajecar@outlook.com, или да дођу лично у нашу канцеларију и кажу нам своју муку и проблем.

Само заједно можемо победити и вратити граду стари сјај. Да Зајечар опет буде Мали Париз!

ДОСТА ЈЕ БИЛО!!!

Зајечарски одбор ” Доста је било”

ДЈБ Зајечар

ДЈБ Зајечар

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Nažalost ovo se dešava u celoj Srbiji. I svi ćute, a ministar laže na tv-u i priča o konkursima i zapošljavanju lekara. Konkursi su farsa a objavljuju se samo radi reda i zamajavanja naroda.

  • Svi sve znaju i prave se blesavi.Ne znaju ko je Radulovic,a znaju sve ostalo,ko je koga,cime,posto ovo ,ono.Dosta je narod pokvaren,sebican i realno glup,zato nam je ovako.Podrska DJB Zajecar iz Zemuna.