Istočna Srbija Saopštenje

Kome (ne)smetaju namešteni konkursi

Pre dva meseca  zaječarski odbor pokreta „Dosta je Bilo“, pisao je o konkursu Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ i upozoravao na krajnje čudne uslova konkursa očekujući da će silni lekari, koji su nas mesecima unazad, tokom predizborne kampanje gledali sa plakata i flajera političkih partija, odreagovati i ukazati na sporne uslove konkursa, naročito nakon  insinuacija koje su se pojavile u javnosti da je konkurs samo paravan, te da će sin direktora bolnice i gradskog većnika dobiti posao bez obzira na rezultate bodovanja. Ipak je u pitanju budućnost naše dece, našeg grada, a i nas samih, te smo mislili da će i oni koji su se zdušno zalagali za transparentnost zatražiti transparentnost i u ovom slučaju. No, njihova transparentnost je bila samo deklarativna, a DJB Zaječar je  jedini  o tome pisao .

Po saznanjima koja imamo  na konkursu je  primljen kandidat koji je radno mesto dobio zahvaljujući famoznom intervjuu, a sigurno je tu pomogla i supervizija v.d. direktora bolnice koji kako konkurs kaže ima pravo da donese konačnu odluku, pa čak i da uposli svog sina koji je imao mnogo lošije reference od  najmanje jednog kandidata od onih koji su  otpali.

Postavlja se pitanje šta će se desiti sa tim drugim kandidatom, koji je imao veliku prednost na osnovu bodova na prosek i radno iskustvo, ali je ostvario  nula bodova na utisku sa intervjua. Zaista nije realno očekivati da se komisiji neko više dopadne od sina v.d. direktora bolnice… Zato će ovaj kandidat verovatno kao i mnogi pre njega uplatiti sebi školu nemačkog i otići.

Nas će lečiti priučeni lekari, tatini i mamini sinovi, partijski poslušnici, dok će većina onih koji bi morali da reaguju  ćutati. To su kalkulanti koji se vode onim da će im možda  i ustrebati kakva doktorova usluga i pomoć… pa  zato ćute.

Da li samo mi kao pokret „Dosta je bilo“, vidimo problem u ovakvim konkursima i u  tatinim sinovima. Likovima sa plakata, postera i flajera, koji su se mesecima busali u predizbornoj kampanji kako će ovo i ono, ovako nešto ne smeta. Čuvaju mesto za nekog svog sina, ili snaju, ili kuma ili … Za to vreme će, mladi talentovani i perspektivni, oni koji nemaju nikog da ih pogura i progura, oni  koji ne žele da sav  rad, trud i zalaganje zamene za partijsku knjižicu  odlaziti. Nas i našu decu lečiće “tatini sinovi” i to sve o našem trošku. I ne samo lečiti, već će nam određivati i budućnost kao u pesmi „Zabranjenog pušenja“… Svi ćute, mi starimo, a deca odlaze.

Mi se  kao pokret  borimo i borićemo se za transparentnost i struku, ne bojimo se nikoga, nismo ni sa kim bili u dilu niti ćemo biti po ovim pitanjima. Smemo da se” zamerimo”, smemo da kažemo istinu. Drugi, kao što smo videli na ovom primeru ćute, jer i oni imaju sinove, roditelje, rođake, koje će uhlebiti ako već nisu na prvom narednom, nameštenom konkursu.

Zbog tog i takvog stava svesni smo da se moramo sami izboriti, bez koalicija i dogovora sa onima  koji su već u dilovima odavno. Znamo da će građani prepoznati našu ideju i borbu, da će nam dati podršku i snagu da nastavimo dalje.

Pozivamo građane da sve nepravilnosti, nepravde,zloupotrebe i korupciju  prijave našem timu na mejl dostajebilo.zajecar@outlook.com, ili da dođu lično u našu kancelariju i kažu nam svoju muku i problem.

Samo zajedno možemo pobediti i vratiti gradu stari sjaj. Da Zaječar opet bude Mali Pariz!

DOSTA JE BILO!!!

Zaječarski odbor ” Dosta je bilo”

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nažalost ovo se dešava u celoj Srbiji. I svi ćute, a ministar laže na tv-u i priča o konkursima i zapošljavanju lekara. Konkursi su farsa a objavljuju se samo radi reda i zamajavanja naroda.

  • Svi sve znaju i prave se blesavi.Ne znaju ko je Radulovic,a znaju sve ostalo,ko je koga,cime,posto ovo ,ono.Dosta je narod pokvaren,sebican i realno glup,zato nam je ovako.Podrska DJB Zajecar iz Zemuna.