VIDEO Култура Скупштина

(ВИДЕО) Ана Стевановић – Шта квалификује господина Крлића за председника одбора за културу?

Ево пети пут, тема односно дневни ред јесте избор председника одбора. Како да га изаберемо, на основу чега ако о њему не знамо ништа? Значи, одговорите ми на то питање. И под два, нико није са ове стране пљувао Мају Гојковић. Какве сте то ствари ви сада изрекли? Ми смо једноставно питали да знамо разлог због чега је она поднела оставку. То није пљување, само желимо да знамо разлог због чега.

Понављам, ево пети пут, избор председника одбора јесте тачка дневног реда. Како да га изаберемо, на основу чега, ако не знамо шта га то квалификује за ову функцију? Ништа више. Ја овде не видим ништа ни увредљиво, нити ишта чудно. Као када имате разговор за посао некога питате које су твоје квалификације, које је твоје знање? На основу чега ја тебе могу да изаберем?

Исто и овде, не можемо изабрати некога кога не знамо само зато што га бира већина. Сви ће се здраворазумски сложити да је то тако. Сада, да ли ће признати или не, то је друга ствар. На основу чега бирамо одређеног кандидата? Ја ћу прва да гласам за господина Крлића ако се будем уверила да његове квалификације, његово знање одговарају овој функцији. Само желимо да знамо на основу чега. И да не сме једини критеријум бити “ето, бирала га је парламентарна већина”.

То је лоше, лоше за овај одбор, лоше за културу, лоше за демократију у целој земљи ако ћете тако. И мислим да ће се свако ко здраворазумски размишља сложити са мном. Дакле, које су то квалификације на основу којих треба да гласамо за господина Крлића?

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар