Војводина

Одлука ЈП Војводинашуме разбеснела риболовце

Недавна одлука ЈП Војводинашуме да забрани риболов рекреативним и спортским риболовцима на делу Дунава у дужини од 5 км дуж обале код Апатина, а који је најпосећенији и најприступачнији за велики број риболоваца, разљутила је велики број љубитеља овог спорта и рекреације.

Иако смо покушали да контактирамо надлежне позивајући број телефона који је остављен на таблама у Апатину, нико се није јавио да објасни ову одлуку која је по свеему судећи трајног карактера.

Незадовољни овом одлуком, риболовци су почупали неколико табли на којима је наведена забрана истакнута, а затим су и радници Војводинашума и сами поскидали остале табле.

Писани документ у коме би требало да стоји и образложење овакве одлуке ЈП Војводинашуме није истакла на свом сајту, а као што смо навели на број телефона који је постављен на таблама забране, нико се не јавља.

Риболовци су додатно огорчени одлуком да се привредни риболов на том делу Дунава дозвољава, те са пуним правом постављају питање о сврси овакве одлуке.Зна се да привредни риболовци мрежама улове за један дан многоструко више рибе него сви рекреативни риболовци заједно, те је очигледно да ова забрана није уперена ка томе да се заштити рибљи фонд.

Забрана нарочито тешко пада пензионерима који су цео живот провели на реци, а којима је риболов био једини вид рекреације, јер нису у могућности да себи приуште путовања као што то могу пензионери из развијенијих земаља.

Годинама уназад ЈП Војводина шуме забрањује риболов на све више локација, а риболовачка дозвола је сваке године све скупља, те се риболовци са пуним правом питају ко доноси овакве одлуке и због чега?

Доста је било осуђује овакав вид самовоље ЈП Војводинашума у којој не видимо никакву корист већ управо супротно, само штету за грађане, не само Апатина него и многобројних риболоваца који годинама и из иностранства долазе овде да уживају у Дунаву.

Апелујемо на ЈКП Војводинашуме да ову одлуку промени, а ми ћемо свакако у наредном периоду пратити дешавања и покушати у скупштини АП Војводине путем наших посланика да сазнамо о чему је тачно реч, те ћемо и јавност обавестити о свим детаљима ове бесмислене одлуке.

Председник ОО ДЈБ Апатин
Дејан Бачић

 

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар