Vojvodina

Odluka JP Vojvodinašume razbesnela ribolovce

Nedavna odluka JP Vojvodinašume da zabrani ribolov rekreativnim i sportskim ribolovcima na delu Dunava u dužini od 5 km duž obale kod Apatina, a koji je najposećeniji i najpristupačniji za veliki broj ribolovaca, razljutila je veliki broj ljubitelja ovog sporta i rekreacije.

Iako smo pokušali da kontaktiramo nadležne pozivajući broj telefona koji je ostavljen na tablama u Apatinu, niko se nije javio da objasni ovu odluku koja je po sveemu sudeći trajnog karaktera.

Nezadovoljni ovom odlukom, ribolovci su počupali nekoliko tabli na kojima je navedena zabrana istaknuta, a zatim su i radnici Vojvodinašuma i sami poskidali ostale table.

Pisani dokument u kome bi trebalo da stoji i obrazloženje ovakve odluke JP Vojvodinašume nije istakla na svom sajtu, a kao što smo naveli na broj telefona koji je postavljen na tablama zabrane, niko se ne javlja.

Ribolovci su dodatno ogorčeni odlukom da se privredni ribolov na tom delu Dunava dozvoljava, te sa punim pravom postavljaju pitanje o svrsi ovakve odluke.Zna se da privredni ribolovci mrežama ulove za jedan dan mnogostruko više ribe nego svi rekreativni ribolovci zajedno, te je očigledno da ova zabrana nije uperena ka tome da se zaštiti riblji fond.

Zabrana naročito teško pada penzionerima koji su ceo život proveli na reci, a kojima je ribolov bio jedini vid rekreacije, jer nisu u mogućnosti da sebi priušte putovanja kao što to mogu penzioneri iz razvijenijih zemalja.

Godinama unazad JP Vojvodina šume zabranjuje ribolov na sve više lokacija, a ribolovačka dozvola je svake godine sve skuplja, te se ribolovci sa punim pravom pitaju ko donosi ovakve odluke i zbog čega?

Dosta je bilo osuđuje ovakav vid samovolje JP Vojvodinašuma u kojoj ne vidimo nikakvu korist već upravo suprotno, samo štetu za građane, ne samo Apatina nego i mnogobrojnih ribolovaca koji godinama i iz inostranstva dolaze ovde da uživaju u Dunavu.

Apelujemo na JKP Vojvodinašume da ovu odluku promeni, a mi ćemo svakako u narednom periodu pratiti dešavanja i pokušati u skupštini AP Vojvodine putem naših poslanika da saznamo o čemu je tačno reč, te ćemo i javnost obavestiti o svim detaljima ove besmislene odluke.

Predsednik OO DJB Apatin
Dejan Bačić

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar