VIDEO Здравство Правосуђе

(ВИДЕО) Душан Павловић – Легализујте канабисово уље за медицинске потребе

Мој предлог се односи на легализацију употребе канабисовог уља за медицинске сврхе. Као што знате потоје одредбе кривичног законика по којима је употреба канабисовог уља кривично дело. Ја сам предложио два предлога за измену закона којим би се извршила декриминализација употребе, али само за медицинску употребу. Дакле, променом кривичног законика ће грађани слободно моћи да купују канабисово уље за медицинске потребе у апотекама. Друга промена се односи на закон о психоактивним супстанцама по коме се министру омогућава да пропише услове под којима је могуће користи канабис за мединске потребе.

Ја ћу вас подсетити на један од најбесмисленијих примера у последњих шест месеци где је у Лесковцу супруг за супругу куповао канабисово уље илегално услед немогућности да га набави по закону, за потребе третирања мултипле склерозе. Њихова породица има 3 деце, па је пошто је муж ухапшен и одведен у затвор, болесна мајка остала да се стара сама о троје деце.

Ово је бесмислено колико може да буде бесмислено. Огромно црно тржиште канабисовог уља постоји у свим земљама које га нису легализовале, а предложене промене би само омогућиле људима да се лече како сматрају да је набоље без гриже савести да раде нешто противправно.

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар