VIDEO Skupština

(VIDEO) Tatjana Macura: Ministre Popoviću, koga ste slagali, Agenciju za borbu protiv korupcije ili građane?

Pitanje za Agenciju za borbu protiv korupcije:

U junu sam analizirala i objavila donacije građana za predsedničku kampanju Aleksandra Vučića. Svih 6940 donatora, sve je lepo sortirano i po opštinama, uplatili su fiksne iznose od 40.000 dinara na račun kampanje sadašnjeg predsednika države.

Pozvali smo i tada Agenciju za borbu protiv korupcije da proveri poreklo novca koji je više nego očigledno upumpan ilegalnim kanalima u kampanju Aleksandra Vučića. Podsećam da je istu analizu nedavno uradio i “BIRN”.

Da li je Agencija proverila navode iz moje i “BIRN”-ove analize ili i dalje veruje u priču da “sede dva čoveka u kafani i dođe treći sa kešom koji im kaže – hajde da uplatimo po 40.000 dinara za našeg predsednika”?

Pitanje za Ministarstvo za rad:

Medju gorepomenutim donatorima se nalaze i korisnici socijali pomoći koji mesečno primaju 8.000 dinara. Da li ste proverili odakle im 40.000 dinara za pomoć jednoj kampanji i da li ima potrebe da socijalnu pomoć i dalje primaju kad imaju da uplate 5 puta veći iznos u odnosu na onaj koji primaju?

Pitanje za ministra bez portfelja, Nenada Popovića:

Zbog čega ste u redovnoj proceduri prijave imovine javnih funkcionera Agenciji za borbu protiv korupcije prijavili dve ofšor kompanije, jednu na Kipru i drugu Britanskim Devičanskim Ostrvima, a za koje danas tvrdite da ih nemate?

Dakle, da li ste pogrešno informisali Agenciju ili ste pogrešno informisali građane Srbije?

U pljačkaškoj privatizaciji Minela, pre nego što ga je poslao u stečaj, ministar Popović je firmu i svu njenu imovinu opteretio ogromnim kreditima i novac izvukao preko svojih ofšor firmi. O kojim firmama je reč i da li je istina da se radi o desetinama miliona evra? Da li zna da su stotine radnika ostale bez posla? Da li je novac koji je pronađen na njegovim firmama, u stvari novac izvučen iz Minela?

Pitanje za Poresku upravu Srbije:

Prema proceni iz medjunarodnog projekta u kojem je učestvovao i “Krik”, mreža za istraživanje kriminala i korupcije, ocenjuje se da poslovi i imovina u ofšor zonama ministra Nenada Popovića vrede najmanje 75 miliona dolara, a da je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona.

Kada će Poreska uprave Srbije sprovesti unakrsnu proveru imovine ministra Nenada Popovića, zbog sumnje da je poslovanjem preko ofšor kompanija ministar izvršio krivično delo pranja novca, izbegavanje plaćanja poreza i skrivanje vlasništva, a što je otkriveno u medjunarodnom projektu “Rajski papiri”?

Pitanje za predsednicu Skupštine:

Kasni budžet. Odgovorna je predsednica Skupštine. Predlog budžeta je morao stići do poslanika 01. novembra kako bi se usvojio najkasnije do 15. decembra. Tako kaže zakon.

Dakle, budžet kasni 2 nedelje! Da li ste pritisli Vladu da dostavi poslanicima predlog budžeta za 2018. ili ćete nam kao i prošle godine ostaviti 24 sata za pripremu najvažnije sednice u godini?

31. put pitamo Vučića:

Kada će predsednik države prestati da krši Ustav i podneti ostavku na funkciju predsednika Srpske napredne stranke, kako ne bi bio u sukobu interesa, a kako bi bio predsednik svih građana?
SNS je ušao u koaliciju sa Ramušom Haradinajem na Kosovu. Da li je koalicija SNS-a sa Haradinajem najava izbacivanja preambule iz Ustava?
Poslanici DJB su do sada 30 puta postavili pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Nijednom nije odgovorio iako mu je to zakonska obaveza. Zbog čega predsednik Republike krši svoju zakonsku obavezu i ne odgovara na pitanja poslanika?

24. put postaljamo pitanja za Maju Gojković:

Predsednica Skupštine je obećala građanima pred kamerama da će za mesec dana zakazati sednicu Skupštine na kojoj će se raspravljati o njenoj smeni. To je bilo pre šest meseci. Kada će predsednica Skupštine na dnevni red staviti predlog o njenoj smeni?
Poslanici DJB su do sada 23 puta postavili pitanje predsednici Skupštine, Maji Gojković. Nijednom nije odgovorila iako joj je to zakonska obaveza. Zašto predsednica Skupštine krši zakon i Poslovnik i ne odgovara na pitanja poslanika iako joj je to obaveza? Da li zna da time šalje poruku građanima da zakon ne važi za sve?
Molimo sve da nam odgovore dostave u pisanoj formi.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Dobar dan. Gdjo. Macura pre vise meseci,tacnije na zasnjim parlamentarnim izborima pisao sam “zasto netreba glasati za Aleksandra Vucica” ,kako se finansira SNS i ne samo on vec i svi pre njih. Jedan je i ovaj,preko primaoca socijalne pomoci. Kako to funkcionise: Primalac socijalne pomoci moraju biti PORODICE u kojima moraju biti primaoci dva ili VISE clanova,stim koji isti budu zaposleni u nekom JK preuzecu ili agenciji za odrzavanje higijene stambenih zgrada. Platice zaradjuju,a socijalu predaju kuriru koji kupi tacno po spisku i nosi na odredjenu adresu. Ima ih na desetine hiljada po Srbiji. Popovic je samo jedan od starih SEKRETARA koji u ime novog drzavnog uredjenja i transformacije privrednog sistema pljackaju OSNIVACKE ULOGE propalih drzavnih preduzeca i njihovij deviznih racuna van Srbije uz pomoc raznih banaka uz pomoc KORPORATIVNIH PREDUZECA.

    DOSTA JE BILO ,neverujte im i kada vam darove nose.