VIDEO Skupština

Vladimir Đurić – Zašto smo bojkotovali današnju sednicu

Poslanička grupa Dosta je bilo odlučila je da bojkotuje današnju sednicu skupštine kako bi skrenula pažnju medija i javnosti na krajnje dečije i zlonamerno ponašanje predsednice skupštine Maje Gojković koja je ovu sednicu zakazala po delovodnom pečatu 24 sat i jedan minut pre njenog početka, a po evidenciji E-parlamenta nedovoljno blagovremeno jer je saziv evidentiran u E-parlamentu juče nakon 10 časova, a na kalendaru veb sajta E-parlamenta je saziv evidentiran negde oko 10:45 o čemu smo mi u našoj poslaničkog grupi uredno dobili SMS obaveštenja.

Cilj ovakvog postupanja predsednice narodne skupštine je sasvim izvesno da onemogući opoziciju da podnese predloge za izmene i dopune dnevnog reda. Ovo nije prvi put da Maja Gojković koristi ovakve nezrele smicalice kojima vređa dostojanstvo skupštine i mi smo se na bojkotovanje današnje sednice odlučili u nadi da ćemo doprineti da mediji i javnost primete ovo obesmišljavanje koje predsednica čini i da ćete o tome obavestiti građane.

Poziv za bojkot je upućen i ostalim poslaničkim grupama, a tokom postavljanja poslaničkih pitanja, pokušao sam da i u samoj sali uputim ovaj poziv, no predsedavajući Arsić me je prekinuo i pre nego što mi je predviđenih 5 minuta prošlo.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bojkot rada na poslednjoj sednici Skupštine je jedan najboljih poteza Pokreta DJB u zadnje vreme. Kada bi cela opozicija bojkotovala rad Srpskog parlamenta to bi bilo vredno svake pažnje. Van svakog smisla je biti deo rijalitija na najnižim nivoima koliko god to značilo, jer je teško izdići se iznad toga. Tada bi opozicija bila stvarno ozbiljna.