Полиција Скупштина

Полицијско саслушање у Скупштини у режији СНС-а

Народна посланица Ана Стевановић одбила је да да изјаву МУП-у поводом инцидента на седници Админитративног одбора, не желећи да учествује  у урушавању угледа Народне скупштине и још једној представи СНС који врши  политичку злоупотребу полиције и тужилаштва.

Подсетимо, Александар Мартиновић је пријавио тужилаштву Бошка Обрадовића зато што га је гађао компјутерским мишем на седници Административног одбора 21. новембра.

Инциденту је претходила расправа о казнама које је председница Скупштине изрекла опозиционим народним посланицима. Током расправе, председавајући Административног одбора Александар Мартиновић није дозвољавао Обрадовићу да говори, игнорисао је његово јављање за реч, након чега је Обрадовић устао, пришао Мартиновићу и гађао га компјутерским мишем.

Подсећамо да председница скупштине Маја Гојковић са својим сарадницима у владајућој већини међу којима је и Мартиновић, свакодневно спроводи вербално насиље што им се као бумеранг вратило насиљем у виду компјутерског миша.

Александар Мартиновић председава седницом Одбора на исти начин на који Маја Гојковић председава седницом Скупштине – својевољно одузима реч посланицима опозиције и без икаквог образложења изриче опомене не би ли их на крају удаљила са седнице.

Убрзо након овог догађаја посланици СНС-а и Народне сељачке странке Марко Атлагић и Маријан Ристичевић поднели су кривичне пријаве против Бошка Обрадовића, а затим је то урадио и Александар Мартиновић. Тужилаштво је спојило две пријаве и предмет проследило полицији.

По налогу СНС-а, министарство унутрашњих послова брже – боље је упутило позив за саслушање свим сви посланицима који су били на поменутој седници Одбора, а како кажу јуче је већ узето шест изјава.

Да бесмисао буде већи, посланица Ана Стевановић није добила никакав допис од МУП-а већ је контактирана од стране секретарке Административног одбора. Секретарка једног скупштинског одбора звала је редом посланике и најавила да ће их МУП испитати у циљу прикупљања доказа.

На питање ‘’Зашто саслушавате посланике у Скупштини’’ представници МУП-а одговорили су данас да је тако практичније. Међутим, похваљујемо професионалност службеника полиције. Они нису криви за овај циркус.

Манир полицијског  саслушавања у Народној скупштини до сада још нисмо видели, а ово је корак напред у обесмишљавању рада институција законодавне и судске власти.

Представници власти на челу са председником државе се мешају у рад полиције и тужилаштва, док њихов рад нико не сме да контролише.

У прилогу:

Допис посланице ДЈБ Ане Стевановић

images

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • На делу је тоталитаризам председника државе. Крши Устав и законе.
  И Хитлер је тако радио 1930 и неке године. И Немци су тада били заслепљени човеком који је победио на изборима.
  Не дозволимо ни 1% атмосфере у друштву као што је било тада у нацистичкој Немачкој!
  Позив свим људима који нису изашли на претходне изборе:
  Победимо Вучића на изборима!

 • Bravo Ana. Podrška za borbu protiv ovih bahatih propalica, samo gurajte dalje. Nadam se da će ovom zaglupljenom narodu doći više odakle već treba i da će se probuditi da konačno ovu pošast sklonimo svi zajedno i izgradimo normalnu državu, počevši od Beograda. Da se raspukne balon od sapunice više.

  • Хвала Вам на подршци драги господине Владо. Одбијање да учествујемо у овој фарси била је наша људска, али и посланичка дужност. Трудила сам се да овим гестом заштитим достојанство Народне Скупштине, полиције, тужилаштва, али и народних посланика.
   Пријатно вече желим!

 • …”pohvaljujemo profesionalnost sluzbenika policije.Oni nisu krivi za ovaj cirkus’’…Bas me zanima kako to godinama u nazad svi politicari koji su imali posla(razgovor,davanje izjave itd)sa policijom ne zaborave da pohvale policiju Srbije…recima’’njima svaka cast,bili su korektni…profesionalni’’itd!Policija u Srbiji jos od 1945.verno sluzi svaku vlast,a ne narod!Danas kao i u svim proslim vremenima,policija je batina za disciplinovanje opozicije…politickih protivnika…neposlusnog naroda!Samo vi hvalite policiju…i osporavajte njenu krivicu…odgovorite onda,sta ce policija u skupstini…ako niko nije ugrozen naravno???

  • Moja pohvala se odnosila isključivo na dvoje službenika s kojima smo juče razgovarali. Bili su izuzetno korektni i profesionalni, te bi bila greška tu činjenicu ne napomenuti. Nisu oni krivi za ovu lakrdiju.

  • Ne sporim tu vasu konstataciju,i verujem da ima profesionalnih sluzbenika…sporno je da vi napominjete i sada…’’te bi bila greska tu cinjenicu ne napomenuti’’.Valjda je nasa zelja da u normalnoj zemlji policija bude takva ne samo prema vama jer ste javna licnost,poslanik…politicar,vec i prema svakome u ovoj zemlji,obicnom coveku!Nemam ja protiv policije nista da se razumemo…naravno da ostajem pri stavu da rade za svaku vlast a ne za narod i ja bih rekao… ‘’nisu oni krivi za ovaku lakrdiju’’ od 1945.do danas,oni su samo posledica!Kao sto ni politicare u Srbiji ne zamisljam tako kako vas vidim gospodjo/ice…slika zemlje u kojoj zivimo tuzna je jer nas vec 27 godina svakodnevno bombarduju raznim aferama,svadjama,tracevima…da vise nismo u stanju da racionalno zakljucimo sta je normalno a sta ne…ali vi kao mladja osoba i relativno nova u politici morate graditi svoj stav a ne ono sto vam je neko rekao da treba reci,u ovom slucaju pominjanje korektnisti policije(pominje je danas i Bosko Obradovic.onomad Tesa Tesanovic..).jer meni licno to pokazuje da mi kao drustvo imamo strah od te iste policije..pa sada treba naglasiti kako su oni bili korektni i profesionalni!Bas mislim da ne isticanje toga pokazuje vase distojanstvo,jer oni su dosli po nesto kod vas(sto nisu trebali)….dosli jer su poslnsni!Kao sto ih je stotine poslano na protest protiv diktature da slikaju i snimaju ucesnike…ili one noci kada su odbili da izadju na pozive gradjana kada je rusena Sava Mala…puno pozdrava i srece u politickoj borbi,vas rad odredice vasu politicku sudbinu…p.s.dozvolite da imam prava da vam po nekad a napisem sa cime se ne slazem u vasem delanju!

 • Jао Ана, jа сам лудо заљубљен у Вас! Знам да се не тиче теме, али морао сам да отворим душу. Ћутање jе постало несносно тешко, као кад запослени мораjу да ћуте код свог газде коjи jе члан зна се коjе странке и уцењуjе их да на изборима мораjу да гласаjу за зна се већ кога, иначе ће да попиjу отказ. Ево лакнуло ми jе сад.

  • Хахахаха 🙂
   Баш сте ме насмејали 🙂 Иако ме се не тиче Ваша порука, молим Вас да не попијете ништа. Будите трезвени и радосни 🙂 И хвала Вам што дајете лепо расположење и делите са свима лепа осећања.
   Срдачан поздрав од посматрача 🙂

  • Скоро да је Бошко тако и требао да уради јер је СНС превршио сваку меру. Бацити миша према таквој личности је премало, али није лоше за почетак.