Ауторски текст Економија Источна Србија Култура Финансије

Буџет града Зајечара – сигуран донатор

Поштовани суграђани да ли знате колико су  нас коштали естрадни уметници и бендови који су  својевремено тезгарили  на Поповој плажи и градском тргу? У периоду од 2009 – 2012 године преко Центра за културу извучено је преко 400.000. еура на име  естрадизације Зајечара по оној старој, народној хлеба и игара.

Концертом на Поповој плажи естрадне уметнице Гоце Тржан 20.јула 2017.  зајечарска власт је поново показала колико воли естраду, шљокице, сандалице…а и естрада воли нас па је ова уметница граду поклонила концерт а трошкове пута и смештаја за њу и бенд донирали  су зајечарски мали привредници.

http://radiomagnum.rs/sve-je-spremno-za-svecano-otvaranje-renovirane-popove-plaze-u-zajecaru/

А ко су они ?

На званичне Захтеве добили смо одговор надлежних  који каже   да град нема закључене уговоре са  донаторима на име трошкова организације и наступа Гоце Тржан !?  Иако је градоначелник јавно истакао да је део трошкова  финасиран из донација, уговора нема , па се питамо  на који начин и колико су  донирали ти успешни привредници … Ако су донације нетранспарентне  да ли  је могуће да  „поклон концерт“  није  био поклон ?

Кликни за увећани приказ слике

Кликни за увећани приказ слике

 

Обзиром да  естрадни менаџер Саша Мирковић  својевремено није сам  очерупао град и грађане финасирајући естраду, помишљамо  да је зајечарска естрадизација 2017  само једна варијација на тему како злоупотребити јавни новац …ево већ наступ ОК бенда у новогодишњој ноћи  на градском тргу финансираће се из донација зајечарских привредника.

Да ли им верујете ?

https://www.novagodina.rs/nova-godina-magazin/nova-godina-na-trgu-u-zajecaru

 

 

Рашчанин Мирјана

Координаторка ДЈБ Зајечар