Autorski tekst Ekonomija Istočna Srbija Kultura Finansije

Budžet grada Zaječara – siguran donator

Poštovani sugrađani da li znate koliko su  nas koštali estradni umetnici i bendovi koji su  svojevremeno tezgarili  na Popovoj plaži i gradskom trgu? U periodu od 2009 – 2012 godine preko Centra za kulturu izvučeno je preko 400.000. eura na ime  estradizacije Zaječara po onoj staroj, narodnoj hleba i igara.

Koncertom na Popovoj plaži estradne umetnice Goce Tržan 20.jula 2017.  zaječarska vlast je ponovo pokazala koliko voli estradu, šljokice, sandalice…a i estrada voli nas pa je ova umetnica gradu poklonila koncert a troškove puta i smeštaja za nju i bend donirali  su zaječarski mali privrednici.

http://radiomagnum.rs/sve-je-spremno-za-svecano-otvaranje-renovirane-popove-plaze-u-zajecaru/

A ko su oni ?

Na zvanične Zahteve dobili smo odgovor nadležnih  koji kaže   da grad nema zaključene ugovore sa  donatorima na ime troškova organizacije i nastupa Goce Tržan !?  Iako je gradonačelnik javno istakao da je deo troškova  finasiran iz donacija, ugovora nema , pa se pitamo  na koji način i koliko su  donirali ti uspešni privrednici … Ako su donacije netransparentne  da li  je moguće da  „poklon koncert“  nije  bio poklon ?

Klikni za uvećani prikaz slike

Klikni za uvećani prikaz slike

 

Obzirom da  estradni menadžer Saša Mirković  svojevremeno nije sam  očerupao grad i građane finasirajući estradu, pomišljamo  da je zaječarska estradizacija 2017  samo jedna varijacija na temu kako zloupotrebiti javni novac …evo već nastup OK benda u novogodišnjoj noći  na gradskom trgu finansiraće se iz donacija zaječarskih privrednika.

Da li im verujete ?

https://www.novagodina.rs/nova-godina-magazin/nova-godina-na-trgu-u-zajecaru

 

 

Raščanin Mirjana

Koordinatorka DJB Zaječar

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar