VIDEO Skupština Finansije

(VIDEO) Debata o budžetu koje se ministar Vujović uplašio

Suština je da je ovo potpuno pogrešan budžet. Dobro je da je smanjen deficit, ali na potpuno pogrešan način što rezultira u jako malom rastu bruto društvenog proizvoda. MMF je objavio podatke da je od 2014. do 2016. godine Srbija ima kumulativni rast od 1,66%. Čak i na Kosovu je rast 9%, u Rumuniji 12%, Crna Gora 7%.

Ovo pokazuje da je ovo jako, jako loša javna politika. Štedi se na građanima i privredi, povećani su svi porezi, a sa druge strane ostavlja se javašluk u celom javnom sektoru. Nesposobni partijski kadrovi koji vode javna preduzeća koštaju nas milijarde dinara svake godine i to je praktično razlog zbog čega imamo ovako loš budžet i ovako loše stanje privredi i zašto građani loše žive.

Imali smo tri dana rasprave ni o čemu, a sada kada je došao budžet na red, izgleda da je maca pojela jezik.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Da ne veruješ šta ovaj dr., knjigovođa Ostapa Bendera, čitaj Vučića, priča. Umesto da on Vučića poduči osnovama ekonomije ovaj ga je naučio da bude običan šibicar. Da nije građanin očerupan zato što uredno plaća PDV nego je “očerupan” onaj koji ga nije plaćao!!!!! Da mi je da znam razlog da jedan ekonomista koji je napravio karijeru u Svetskoj banci, čovek do neki dan od ugleda i imena sebi dozvoli ovu računsku radnju, prosto za neverovati.
    Možda neko od pućanstva ima objašnjenje?

  • Poštovani gospodine Raduloviću, ja ne znam kako ne razumete gospodina ministra. Ja uđem u prodavnicu pre povećanja PDV i pazarim za 1000 dinara + PDV i to iznosi 1180 dinara. Posle povećanja stope PDV-a na 20% ja uđem u prodavnicu i pazarim za 1000 dinara + PDV i to iznosi 1200 dinara. Od kad postoji dekadni numerički sistem 1180 i 1200 su iste vrednosti za one koji plaćaju PDV, a nisu iste vrednosti za one koji izbegavaju da plate PDV.

  • Saša ga je razbio… argumentima ovog Vujovića čije dve kuće u Vašingtonu koštaju oko 3 milona dolara. Šta će onda Vujović u Srbiji?

    • da za ,,platu,, od 1000 $ mesecno za pet godina zaradi jos 3-4 kuce u USA + jedan stancic od 250-300m2 sa pogledom na Savu

    • Da ne ispadne da klevećem ministra Vujovića, evo nekih detalja iz imovinske karte ministra Vujovića koju je objavio portal Krik na stranici: https://imovinapoliticara.krik.rs/display/disp2/profil.php?disp_id=18
      Kuća:
      Maklejn (predgrađe Vašingtona) {305 m2 =993.000 €}
      “Luksuzna kuća sa osam soba, četiri kupatila i garažom izgrađena je 1955. godine i nalazi se mestu Maklejn u kom, zbog blizine Vašingtona, uglavnom žive diplomate, poslovni ljudi i članovi Kongresa.”
      Kuća:
      Maklejn (predgrađe Vašingtona) {149 m2 =858.000 €}
      Vlasnik: ministra Vujovića supruga Ljubica Uzelac 
      “Kuća je izgrađena 1962. godine i nalazi se u luksuznom naselju nadomak Vašingtona gde je i kuća u Vujovićevom vlasništvu.”
      Stan:
      “Stan u Ulici kralja Petra u centru Beograda (131 m2 =327.500 €) nalazi se u zgradi koja pripada malom broju očuvanih beogradskih građanskih kuća s kraja 19. veka i 2001. godine proglašena je za kulturno dobro.Kuća je u neposrednoj blizini Narodne banke Srbije, a porodica Vujović u ovoj zgradi poseduje tri stana.”
      Stan:
      Stari Grad, ul. Kralja Petra I, (166 m2 =415.000 €)
      Vlasnik: ministra Vujovića supruga Ljubica Uzelac  
      “Ministrova supruga vlasnica je trosobnog stana koji se nalazi u potkrovlju kuće u Ulici kralja Petra koja je zaštićena kao kulturno dobro. Njen stan je pored Vujovićevog.”
      Ove 4 Vujovićeve nekretnine vrede 2 593 000 evra. Ima ih još koje navodi portal Krik, a priča se da ih ima još u Americi, ali ih Krik nije naveo.
      Toliko o ministru koji radi u Srbiji za “samo” hiljadu evra mesečno.