Војводина Политика Саопштењe

У стегама партократске армије

Нажалост, оно што смо страховали да ће се догодити на изборима за председнике месних заједница у селима кикиндске општине, се обистинило.

Подаци са терена говоре да смо поново имали куповину гласова, поделе пакета са основним животним намирницама, застрашивања, а према тврдњама појединих бирача на друштвеним мрежама, било је и дељења празних гласачких листића, тј. примењиван је метод “бугарског воза” (гласач пред улазак на бирачко место добије гласачки листић са унапред заокруженим кандидатом, који убаци у гласачку кутију, а листић који добије на бирачком месту, дужан је да врати ономе од кога је добио унапред попуњен листић).

У страначким патролама, које су ишле од куће до куће, чак и на дан избора, били су и поједини локални функционери СНС-а, бивши и садашњи директори јавних предузећа и установа у Кикинди, а примећено је и да су за потребе довожења гласача на биралишта коришћени аутомобили ЈП “Кикинда”.

Оваква атмосфера никако не доприноси развоју наше локалне заједнице, нити целокупног друштва уопште, будући да многи грађани, (најчешће они слабијег материјалног стања), који учестују у описаним неправилностима, нису свесни да чине кривично дело, нити су свесни да за “црвену или две” продају своју и будућност своје деце. С друге стране, моћници владајуће коалиције захваљујући управо њима, опстају на власти и, како видимо, богате се на рачун измученог и осиромашеног народа.

Како бисмо спречили ове појаве куповине гласова и уцене, покрет “Доста је било” позива све грађане, који имају нека сазнања и доказе којима би поткрепили тврдње о куповини гласова и осталим малверзацијама владајуће коалиције, да случај пријаве полицији.

Што пре се ослободимо страха, ослободићемо се и ланаца владајућег режима који почива на закону партократије, урушавајући достојанство сваког поштеног грађанина ове државе.

 

Покрет “Доста је било”

одбор у Кикинди

Ознаке

ДЈБ Кикинда

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар