Vojvodina Politika Saopštenje

U stegama partokratske armije

Nažalost, ono što smo strahovali da će se dogoditi na izborima za predsednike mesnih zajednica u selima kikindske opštine, se obistinilo.

Podaci sa terena govore da smo ponovo imali kupovinu glasova, podele paketa sa osnovnim životnim namirnicama, zastrašivanja, a prema tvrdnjama pojedinih birača na društvenim mrežama, bilo je i deljenja praznih glasačkih listića, tj. primenjivan je metod “bugarskog voza” (glasač pred ulazak na biračko mesto dobije glasački listić sa unapred zaokruženim kandidatom, koji ubaci u glasačku kutiju, a listić koji dobije na biračkom mestu, dužan je da vrati onome od koga je dobio unapred popunjen listić).

U stranačkim patrolama, koje su išle od kuće do kuće, čak i na dan izbora, bili su i pojedini lokalni funkcioneri SNS-a, bivši i sadašnji direktori javnih preduzeća i ustanova u Kikindi, a primećeno je i da su za potrebe dovoženja glasača na birališta korišćeni automobili JP “Kikinda”.

Ovakva atmosfera nikako ne doprinosi razvoju naše lokalne zajednice, niti celokupnog društva uopšte, budući da mnogi građani, (najčešće oni slabijeg materijalnog stanja), koji učestuju u opisanim nepravilnostima, nisu svesni da čine krivično delo, niti su svesni da za “crvenu ili dve” prodaju svoju i budućnost svoje dece. S druge strane, moćnici vladajuće koalicije zahvaljujući upravo njima, opstaju na vlasti i, kako vidimo, bogate se na račun izmučenog i osiromašenog naroda.

Kako bismo sprečili ove pojave kupovine glasova i ucene, pokret “Dosta je bilo” poziva sve građane, koji imaju neka saznanja i dokaze kojima bi potkrepili tvrdnje o kupovini glasova i ostalim malverzacijama vladajuće koalicije, da slučaj prijave policiji.

Što pre se oslobodimo straha, oslobodićemo se i lanaca vladajućeg režima koji počiva na zakonu partokratije, urušavajući dostojanstvo svakog poštenog građanina ove države.

 

Pokret “Dosta je bilo”

odbor u Kikindi

Oznake

DJB Kikinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar