Војводина Реаговање

Почасни грађанин Руме под истрагом полиције

Према писању данашње београдске штампе директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић налази се под истрагом полиције. Њега доводе у везу са сумњивом продајом београдских вила којима је некад управљао Дипос, а до данас дирекција на чијем је челу Воркапић, користећи сумњиве тендере за  продају по спорним ценама. Наводи се да су поједини купци имали везу, преко које су сазнали колико се новца нуди за одређене објекте, па су могли лакше да манипулишу, и то све на штету државе.

Ова вест можда не би била толико интересантна за грађане румске општине, да исти господин Јован Воркапић није прошлог месеца вољом владајуће већине изабран за почасног грађанина Општине Рума! Одлука о додели ове ласкаве титуле донета је на седници Скупштине Општине Рума 22. новембра, на предлог Комисије за одликовања и друга друштвена признања чији је састав сакривен од очију јавности, као што је то пракса за све комисије у нашој општини. Било би добро сазнати ко су ти експерти који су од свих грађана Руме или оних који су учинили нешто за Руму или је прославили, баш изабрали господина Воркапића.

Како нам је господин Воркапић био потпуно непознат, као и вероватно већини Румљана, а од комисије нисмо добили апсолутно никакво образложење предлога, покушали смо да се информишемо преко интернета. Преко портала Пиштаљка сазнајемо да је господин Воркапић бивши адвокат Милана Бека у спору Луке Београд са градом Београдом, учесник у 2 од 24 спорне приватизације, такође је именован за саветника Агенције за приватизацију у пројекту са Ал Дахром из Уједињених Арапских Емирата. Можемо пронаћи и да је господин Воркапић у периоду од фебруара 2014. до маја 2015. године био члан надзорног одбора аеродрома Никола Тесла уз симболичну надокнаду од 325 хиљада динара месечно. Због чега је овај човек предложен и изабран за почасног грађанина општине Рума ? Ниједно званично образложење није достављено ни одборницима ни јавности. Румљани га се једино можда сећају по томе што је учествовао у предизборној кампањи СНС-а за локалне изборе 2016. године када је био на отварању реконструисане пијаце (којој је прокишњавао кров одмах након отварања ).

Да ситуација буде трагичнија, ово је први пут да се звање почасног грађанина додељује у нашој општини и због тога први добитник овог звања треба да буде уписан златним словима у историји наше општине. Имајући ово у виду одборник Доста је било, Борис Шикић, предложио је за звање почасног грађанина Општине Рума, нашег прослављеног пливача Милорада Чавића. Милорад има бројну породицу у нашој општини, после сваког великог успеха долазио је у Руму и то је са поносом истицао. Он је неко ко може да послужи као узор младима, да их инспирише за бављење спортом и покаже да се вредан, поштен рад и залагање исплати. Уместо тога за почасног грађанина добили смо сушту супротност, човека мутне биографије, којим ретко ко у Руми може да се поноси, осим можда неки чланови странака на власти.

Доста је било – Рума

ДЈБ Рума

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар