Политика Саопштењe

ДЈБ отвара канцеларију у Немачкој

Један од најважнијих мотива политичке борбе Доста је било је да нам деца остану у земљи и да се врате јер је ово њихова држава. Зато су људи из дијаспоре наши природни савезници и саборци.

Са овим циљем Доста је било покреће за почетак своју канцеларију у Немачкој и позива све грађане Србије који живе и раде у Немачкој да се јаве на nemacka@dostajebilo.rs. Остатак дијаспоре може да нас контактира на dijaspora@dostajebilo.rs.

Ван Србије живи између два и четири милиона грађана Србије, кажу различите процене. Највише их има у САД, Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Француској, Шведској, Канади и Аустралији. Иако далеко од куће, дијаспора је важан део националне економије. Међутим, Влада Републике Србије то не признаје годинама, нити се брине о дијаспори која искрено помаже своје породице у Србији.

Дијаспора је 2015. послала кући 2,7 милијарде евра што представља око осам одсто БДП-а Србије. Износ дознака из иностранства већи је него стране инвестиције које су износиле 1,9 милијарди евра у тој истој години.

Уместо да Влада Србије створи амбијент да се дијаспора врати и уложи у својој улици и родном селу или граду, она наставља се погубном политиком субвенција страним инвеститорима који отварају радна места за јефтину радну снагу.

Дијаспора би се вратила када би Србија личила на уређена друштва у каквим сада живе. Да не морају да буду чланови партије да би добили посао. Да је битно шта знају, а не кога знају. Да не брину да ли ће плата да касни. Да не морају да шетају од лекара до лекара по упуте. Да државом не управљају партијски послушници и људи са купљеним дипломама. Да знају на шта се троши њихов новац и новац осталих пореских обвезника. Да могу једноставно да покрену бизнис, уместо да им стално фали један папир и печат. Србија у којој је закон једнак за све и у којој нико није изнад закона. Србија у којој може да се живи од свог рада. Дијаспора жели Србију у којој се радо и лепо живи.

Доста је било од самог свог настанка има велику подршку из дијаспоре.
Дијаспора верује у Доста је било јер зна да подршка нама значи борбу за увођење система налик оном у успешним земљама развијене демократије и да ће им то омогућити да се врате у земљу.

На изборима у априлу 2016. године припадници наше дијаспоре показали су да желе победу Доста је било. У Холандији је за нас гласало 41.77%, у Великој Британији 38.28%, Норвешкој 35.29%, УАЕ 28.32%, Аустрији 29.41%, Белгији 27.61%, САД 24.73%, Чешкој 22.96%, Швајцарској 19.21%, Француској и Русији преко 16%, у Немачкој 14.69%. Гласали су из убеђења и упркос свим причама да ДЈБ неће прећи цензус.

Сада вас позивамо да активно учествујете и у следећој етапи нашег раста. Доста је било жели да омогући дијаспори, нашим симпатизерима, члановима и пријатељима широм света да се укључе у обликовању друштва у Србији. Да им омогући једноставније гласање, да им пружи платформу где својим знањем могу допринети још бољим решењима. Позивамо Вас да нам својим знањем и искуством помогнете да уклонимо накарадни систем који уништава ваше родитеље, фамилију, пријатеље и све остале поштене и вредне грађање Србије.

Доста је било жели свима који данас славе срећан Божић!

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар