Beograd Ekonomija

Barajevo, Beljina i zlatna česma

Beljina i zlatna česma. Kao što smo već i pričali, Beljina je mesto u opštini Barajevo, deo ovog našeg glavnog grada na papiru. Beljina je mesto koje je nekim čudom dobila Barajevo na vodi. Izgleda da su naše žalbe urodile plodom, pa je opet nekim čudom u budžetu ostalo mesta da se dodeli 1 000 000,00 dinara za našu česmu.

Taman kad sam i pomislio da nas nisu zaboravili, zapitao sam se gde je uopšte ta česma. Pitao sam par ljudi koji odvajkada žive ovde, pa me lepo uputiše u sam centar našeg sela i ja nađem česmu.

Lepa česma, nema šta, malo se zamislim, ipak je stavka u budžetu bila renoviranje česme, pa mi se milion dinara učini kao velika cifra. Pola kuće sam renovirao za taj novac, pa me nije mrzelo, malo se pozbavih traženjem na internetu i nađoh ja stari izgled česme.

Pogledam česmu, a ona ista. Ok, razumem nisu menjali izgled same česme, ipak je u pitanju zaštićeno dobro, pa se onda opet moj mozak zapita, ovo je 1 000 000,00 dinara? Tako da ispade da se mi stvarno bez ikakve potrebe bunimo i žalimo na ovu vlast. Oni su nam dodelili 1 000 000,00 dinara za česmu. Nije bitno što amortizere menjamo na kolima uz mali servis kako nam je kvalitetan put od Barajeva do Beljine, nije čak ni bitno što nemamo vodu preko leta, ipak imamo česmu, našu seljačku verziju Beograda na vodi, ipak smo mi deo Beograda. Ali opet, nemam ja mira pa pokušah da razložim na proste činioce šta ovde košta 1 000 000,00 dinara, da li 15ak kvadratnih metara pločica što je postavljeno, da li 5-6 kvadratnih metara kamene kocke da možemo lepo da gazimo ili pak 1 metar rukohvata da lakše priđemo i divimo se Beljini na vodi?

Ostaću izgleda ja da živim u svom neznanju, ipak su to radili pametniji od mene, pametniji izgleda od svih nas, jer su shvatili da koji milion gore dole, nema nikakvog uticaja na naše živote ovde, pošto ipak imamo odgovornu vlast koja tako lepo brine o nama, da nam je obezbedila lepu česmu, da imamo gde da prizivamo kišu sad na leto, pošto u najavi nećemo imati vode, jer je ipak neracionalno trošimo.

Do nekog sledećeg puta i lepog troška od simboličnih milion dinara.

Autor : Damir Tolja

DJB Barajevo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar