Београд

ДЈБ тим за Београд

Војин Биљић

Рођен 1977. године у Ужицу где је завршио гимназију. Дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. Високе специјалистичке студије из права Европске уније Universite Nancy завршио је 2003 године.  Чин резервног потпоручника Војске Србије стекао након завршене 117. Класе слушалаца за резервне официре 2005. Исте године је положио  правосудни испит и уписао се у Адвокатску комору Београда, као адвокат. Од 2005. континуирано држи предавања на стручним скуповима у земљи и иностранству у областима банкарског права, права конкуренције, људских права и права ЕУ. Одборник је и шеф одборничке групе у Скупштини ГО Врачар.

Председник је комисије за европске интеграције АК Србије. Потпредседник Асоцијације за европске интеграције. Говори енглески, служи се немачким, руским и француским језиком.

Ожењен је Мајом, поносни отац Марте и Вере.

Јасмина Николић

Рођена 1971. Магистар  филолошких наука, хиспаниста, професор шпанског језика и књижевности. Магистрирала и дипломирала на Универзитету у Београду. Од 1998. ради на Филолошком факултету, од 2014. у звању вишег лектора. Бави се народном поезијом, културним моделима, превођењем и агилним организационим развојем. Гостујући предавач на Универзитету Рамон Љуљ и Католичком универзитету у Киту.

Стручњак за реформу високог образовања. Од 2010. члан Тима за реформу високог образовања, а од 2013. до 2017. заменик председника Тима. Пионир у преношењу агилних метода из софтверске индустрије у образовање. Добитник  признања “Архонт” за допринос отвореном приступу образовању.

Члан међународног удружења хиспаниста и Међународног социолошког удружења. Стипендиста Министарства спољних послова Шпаније, Шпанске агенције за међународну сарадњу и развој и Института Камоњш.

Од 2004. до 2009. помоћник Омбудсмана Каталоније на спровођењу пројекат Бесплатне правне помоћи у Србији.

Посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Завршила  XIV београдску гимназију као техничар за топлотну физику.

Душан Павловић

Рођен је 1969. године. Предаје нa Фaкултету политичких нaукa у Беогрaду сaвремену политичку економију сa теоријом јaвног изборa, у звању ванредног професора. Ha Универзитету у Грaцу као професор по позиву предaје курсеве из економског рaзвојa и економске и политичке трaнзиције у југоисточној Европи. Облaсти интересовaњa су му теоријa рaционaлног изборa и политичкa економијa демокрaтских устaновa. Објaвио је више рaдовa из облaсти: Консолидaцијa демокрaтских устaновa у Србији после 2000. године (2007), Списи из политичке економије (2010), Теоријa игaрa. Основне игре и применa (2015). Књигу „Мaшинa зa рaсипaње пaрa“ написао је на основу искуства стеченог током пет месеци у Министaрству привреде. То је инсaјдерскa причa из кaбинетa министрa привреде Сaше Рaдуловићa 2013-2014. где је био сaветник министрa.

Ожењен, отац троје деце.

 Тијана Шербула

Специјалиста је струковни инжењер графичке производње. Лиценирани је наставник практичне наставе у  средњој Графичкој школи од 2005.

Координатор је тима за развојно планирање школе – 2010. године учествовала  је у писању петогодишњег плана; Координатор тима за самовредновање; председник самосталног синдиката Форум; Координатор Актива практичне наставе; Креатор ученичке секције за компјутерски маркетинг; Званично лице задужено за презентацију школе на сајмовима образовања. Од маја 2016. Одборница ДЈБ у Скупштини општине Звездара. Заменица председника београдског одбора Доста је било. Удата, Вукова мајка.

Димитрије Мајкић

Рођен 1975. Одрастао у блоку 61 на Новом Београду. Мастер пословних комуникација, инжењер електротехнике. 15 година у просвети и више од тога у ИТ сектору као консултант. Радио као саветник министра привреде Саше Радуловића. Оснивач и члан главног одбора покрета Доста је било. Заштита и унапређење социјалних права и борба против корупције као главни мотив за политичко деловање. Супруг др Милене Мајкић, отац сина Петра.

Весна Д. Јусуфовић

Рођена је  1981. у Новом Саду. Дипломирала је на катедри за српски језик и књижевност, на Филозофском факултету у Новом Саду. Мастер рад одбранила је на Катедри за српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду, где је и докторирала 2014. године.  Аутор је више од двадесет научних радова у домаћим и страним часописима и коаутор две књиге прозе. Учествовала је на бројним домаћим и међународним научним скуповима. Сарадник је Матице српске на пројекту Лексикон писаца Југославије. Била је запослена у предузећу „Дневник – Новине и часописи“ на функцији лектора-редактора, као и на телевизији, те пословима везаним за маркетинг и односе са јавношћу. Неколико година била је ангажована у факултетској настави, на предметима Реторика и Култура говора.

Павле Гашпар

Рођен 1983. године. Одрастао у Земуну. Дипломирао је на Правном факултету у Београду где тренутно похађа и постдипломске студије из области Јавних финансија. Похађао је  специјалистичке студије из области пореског саветовања,  више семинара из области образовања, као и ДЈБ школу јавних политика.

Од 2013. године је професор правне групе предмета у средњој школи. Сарадник је у једној адвокатској канцеларији у области радног и пореског права. Од 2005. године до данас, активно је учествовао у организацији неких од најзначајнијих филмских фестивала у земљи и иностранству. Рекреативно се бави спортом и  учествује у маратонским и полумаратонским тркама. Велики је љубитељ паса и борац за права животиња.  ДЈБ је прва политичка организација чији је члан. Никада се раније није бавио политиком. Председник је ОО Земун од децембра 2017.

Сања Мајдак

Рођена је 1973. у Новом Пазару. Дипломирала је на Филолошком факултету у Приштини, на одсеку за енглески језик и књижевност. Завршила је мастер студије на студијском програму Менаџмент у услужном бизнису на Високој школи модерног бизниса у Београду. Двадесет година је професор  енглеског језика у средњој школи. Коаутор је чланка који је објављен у Зборнику са међународне конференције у Русији. Воли да чита и кува. Ужива у спортским активностима са својом децом, попут клизања, скијања и вожње ролера. Преводи и пише. Члан је Савета родитеља у ОШ “Старина Новак’’. Члан Доста је било од 2014. Члан Програмског тима и председник ОО Палилула. Удата, мајка два дечака.

Милан Поповић

Рођен је 1987. године у Владичином Хану. Средњу грађевинску школу завршио је у Нишу као ђак генерације, након чега у року завршава Грађевински факултет у Београду, на одсеку за конструкције. Одмах након дипломирања се ангажује на иностраним пројектима у Емиратима и Блиском истоку. Након стицања многобројних лиценци и шестогодишњег искуства у грађевинарству, сада ради на управљању пројектима у области енергетике као водећи инжењер грађевинске струке.

Професионално опредељење није умањило његову жељу за активним учешћем у политици. Одборник је у Скупштини ГО Звездара. Члан је Програмског савета градског одбора, као и Главног одбора ДЈБ.

Још од средњошколских дана у парламенту ученика у Нишу, учествовао је на радионицама из области тимског рада, лидерства и демократије. Био је полазник образовно-политичког програма ПолитиКАС, Конрад Аденауер фондације. Стални је учесник семинара Центра за Демократију и Ханс – Зајдел фондације у Србији.

Биљана Марковић

Рођена 1991. године у Крупњу, где је завршила гимназију.

Дипломирала 2015. године на Факултету политичких наука, смер за међународне односе.Након дипломирања, стручну праксу обављала у Унији послодаваца Србије у сектору за међународну сарадњу.

Од марта 2014. члан покрета Доста је било. Члан Главног одбора ДЈБ и општинског одбора Звездара. Ради у посланичком клубу ДЈБ у Скупштини Србије. Члан је прес тима и председница Форума младих ДЈБ.

Опен дата активисткиња – радом на пројектима чија су основа отворени подаци  тј. подаци који се компјутерски могу лако обрадити, увидела да смањење администрације и бирократских процедура отвара простор за предузетнике, олакшава живот  грађана и смањује корупцију. Воли животиње.

Иван Станојевић

Рођен је 1984.  Асистент је на Факултету политичких наука. Основне и мастер студије завршио је такође на ФПН. Био је стипендиста Фонда за развој научног и уметничког подмлатка Министарства просвете, као и Фонда за младе таленте. Тренутно је студент докторских студија и бави се институционалним узроцима кризе у еврозони. Објавио је више радова из области политичке економије. Стални је предавач на Академији либералне политике.

У Доста је било је од оснивања 2014. Одборник је у СО Вождовац и председник ОО Вождовац. Снажно се залаже за смањење улоге државе у привреди и друштву. Верује да држава треба да се фокусира на спровођење закона и обезбеђивање јавних добара. Воли кошарку и друштвене игре.

Гордана Мирковић

Рођена је 1978. године у Београду. По занимању је графички дизајнер.

Након Школе за дизајн, завршила је Вишу школу ликовних и примењених уметности, а потом Факултет дигиталних уметности – смер графички дизајн.

Од 2001. године, као хонорарни сарадник, радила је у Политика АД као технички уредник, илустратор и дизајнер, а од 2003. стално је запослена у Политика Новине и Магазини на позицији графичког дизајнера.

Дугогодишњи је стручни сарадник канадских компанија Престиге Маркетинг и Ицеберг Студиос. Чланица је Доста је било од априла 2014. године. Заменица је председника општинског одбора Врачар и чланица програмског савета за Београд. Говори енглески језик. Удата, мајка двоје деце.

Стеван Алфировић

Рођен је  у Београду 1987. године. Завршио је  основне и мастер студије на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. Од 2014. године ради као пројектант, а касније и као пројект менаџер у представништву аустријске компаније Uma Architects у Београду где се бави разрадом пројеката високоградње, претежно за тржиште ЕУ. U 2016. оснива мали пројектни биро АЛПО Пројект,  где са неколико колега, радим на неколико мањих пројеката стамбених и комерцијалних објеката у Србији.

Бавио се спортом од раног детињства до факултета. Прве спортске кораке направио је у Рукометном клубу Црвена Звезда, а тренирао је и фудбал, стрељаштво, атлетику и на крају кошарку. Из кошаркашког клуба Стари Диф прелази у  млађе категорије, тада најбољег кошаркашког клуба у земљи, КК Партизан. У Партизану је прошао све селекције до сениорске, а онда прелази у КК Кораћ и Ушће- визуру. Данас се бави спортом само рекреативно.

Радмила Добричанин

Рођена у Београду 1954. године. Завршила Средњу архитектонску школу. Као омладинка, активно се бавила гимнастиком ( са 14 година освојила 2. место у Београду). Студирала је грађевински факултет и у исто време  радила као арх.техничар у Заводу за пројектовање Центропројект од 1973. до 1993. Једно време живела у Канади. Почетком 90-тих отвара самосталну  занатску радњу која се бавила дизајном и  производњом  кожне галантерије. Пензионерка од 2010. од када  успешно води салон лепоте.  Заинтересована за уметност, нарочито дизајн. Велики љубитељ природе. Воли да путује. Удата, два сина.

Душан Станковић

Pођен 1980. године у Београду, где је матурирао у VI београдској гимназији. Дипломирао је на Факултету информационих технологија. Након дипломирања две године остаје на факултету у својству асистента обављајући процес наставе на четири предмета. Уписује мастер студије из бизниса (МБА) на Cardiff Metropolitan University, Велика Британија, где дипломира 2015. године. Тренутно ради као софтвер инжењер у београдском огранку америчке компаније Torchlight Technology Group из Филаделфије, САД. Пре приступања Доста је било у фебруару 2016. године није био члан ниједне политичке партије на шта је посебно поносан. Одборник је у Скупштини ГО Звездара. Шеф је ИТ тима у ДЈБ, и члан програмског савета градског одбора.

Био је учесник семинара Центра за демократију и Ханс Зајдел фондације у Србији.

Ана Радојевић

Рођена је 1979. године у Аранђеловцу. Дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду, смер Међународни односи.

Од 2006. године живи и ради у Лазаревцу. Од 2006. до 2012. радила је у телевизији ГЕМ у Лазаревцу, као новинар информативне редакције, водитељ и уредник емисије „Наш гост“. Од 2010. писала за Регионалне новине, а једно време је била и  дописник листа „Напред“ из Ваљева.

Од 2011. и данас ради као главни и одговорни уредник листа „Праве новине“, који издаје њена породична фирма СГФX Медиа.  2012. године оснива Удружење за друштвени и културни развој „Округ“. Године 2017. уписала је мастер студије на Факултету политичких наука – смер Политичка аналитика и друштвене промене.

Удата, мајка двоје деце.

Радомир Мркић

Рођен је 1980. Након завршене гимназије уписује медицински факултет, али га напушта након треће године студија.  Служио војни рок у униформи 2006. Године 2012. године уписује Факултет за правне и пословне студије др „Лазар Вркатић“ у Новом Саду, одсек пословна психологија. Тренутно је апсолвент, али очекује да ће током пролећа дипломирати и добити звање психолога.

Радио је у кол центру Wiener Stadtische осигурања,  у компанији Аман, након чека се запошљава у породичном предузећу Дренинвест где ради и данас као самостални референт.

Воли политику, прати је од тинејџерских дана.  Вођен жељом да мења политику у Србији, ангажовао се у Доста је било.

Иван Милић

Рођен је 1982. године у Нишу. Завршио је Електронски факултет у Нишу. Током завршних година студија радио познатој нишкој фирми за производњу софтвера. У Београд долази 2011. непосредно пре рођења свог првог сина.       

По доласку почиње свој бизнис. Потписује уговор о менторству на стартап пројекту са фирмом из Љубљане. Године 2012. ова словеначка фирма излази са апликацијом базираном на Ивановом П2П систему, на стартап такмичење ТС Стартуп 2012 – Телеком Словенија. За пројекат осваја прво место.

Данас сарађује са једним магнатом Силиконске долине који је сам учествовао у стварању ИТ технологија данашњице. Уз његову подршку очекује излазак свог производа у етар крајем 2018. Године.

Јадранка Љубојевић

Рођена је 1981. године у Пљевљима. Завршила је Једанаесту београдску гимназију. Дипломирала је новинарство на Факултету политичких наука. Члан Савета родитеља у предшколској установи “Лане” и координатор општинског одбора Доста је било Гроцка. Од 2001. до 2005. била посматрач на изборима испред ЦЕСИД-а. Била је радио – водитељ. Хоби јој је читање. Удата, мајка једног детета.

Ивана Вулета

Рођена 1991. године у Београду, где je завршила природно-математички смер гимназије „Свети Сава“, потом дипломирала и мастерирала политикологију на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Тренутно je докторанткиња Факултета политичких наука (БУ). Област коју истражује су политике идентитета, са фокусом на проблеме и изазове мултикултурализма. Поред формалног образовања, континуирано се надограђује и неформалним кроз различите програме, школе, курсеве, обуке и семинаре. По завршетку основних студија радила је у компанији за истраживање тржишта, потом телекомуникационој компанији. Ангажована у  Доста је било као секретарка општинског одбора у Земуну и секретарка Форума жена ДЈБ.

Драгослав Будимировић

Рођен 1964. године у Обреновцу где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао на Технолошко-металуршком факултету у Београду 1991. године. На истом факултету је одбранио докторску дисертацију на тему “Нове форме адсорпционих материјала на бази модификованих угљеничних наноцеви за уклањање јона арсена, олова и кадмијума из воде” 2017. године и тиме стекао научни степен Доктор наука-Инжењерство заштите животне средине.
Објавио више стручних и научних радова, ауторских текстова и једну патентну пријаву.
Поседује лиценцу (371) одговорног пројектанта технолошких процеса – Инжењерска комора Србије.
Положио стручни испит – општи део за раднике са ВСС запослене у органима државне управе, Министарство за државну управу и локалну самоуправу.
Познаје рад на рачунару – напредни ниво (програмирање база података, Wеб програмирање и коришћење низа специјализованих софтвера).
Поседује богато радно искуство на менаџерским позицијама: Директор фабрике “Прва Искра – ПАМ” ДОО; Заменик секретара – Секретаријат за заштиту животне средине града Београда; в.д. директора ЈКП “Обреновац”;
Свира гитару, воли баскет, шах и преферанс.
Користи се енглеским и руским језиком. Ожењен је и има две ћерке.

Зорица Драговић

Рођена 1961. године у Трстенику. Гимназију, друштвено-језичког смера завршила у Врњачкој Бањи. Студирала пејсажну архитектуру. Од 1989-1992. год радила у Еуромаркету, Београд као менанџер велико и малопродаје. Од 1992-1999. радила у Woodland Business Overseas (Солун, Грчка) као менаџер, специјалност – увоз робе са Далеког Истока. Од 2001-2011. радила у Југопетрол туризму – Follow me туристичка агенција као комерцијалиста аранжмана. Од 2011. ради као приватни предузетник. Волонтирала у многим центрима и 1999. године је добитник награде Свети Никола за најбољег волонтера. Говори енглески и грчки језик. Учествује интензивно у оживљавању Чумићевог сокачета/ Belgrade design district / као места где се презентује српски дизајн. У ДЈБ је од оснивања и то је прва политичка организација чији је члан. Координатор је ОО Стари град. Удата, Андрејева мама.

Стефан Илић

Рођен 1988. године у Крушевцу где је завршио средњу економску школу. Дипломирао на Економском факултету Универзитета у Београду 2012. године на смеру Финансије, банкарство и осигурање. Током 2009. и 2010. године похађао Мултидисциплинарне додипломске студије Београдске отворене школе. Током студија бавио се дебатовањем као члан дебатног клуба Економског факултета.

Од 2012. године ради у банкарском сектору у области управљања тржишним ризицима и ризиком ликвидности. У претходном периоду похађао више специјалистичких курсева из области управљања активом и пасивом банке, различитим ризицима банке и SQL језика.

Након локалних избора 2016. године постао одборник ДЈБ у градској општини Палилула. Члан београдског Програмског савета Доста је било где се примарно бави питањима градске пољопривредне политике и пословања ПКБ-а.

Нада се да ће у наредних пар година стићи да обиђе Перу и Јапан.

Александра Томашевић

Основну школу и гимназију завршила у Никшићу. Дипломирала 2010. године на Факултету организационих наука у Београду, смер управљање квалитетом. Од 2011 до 2015. у више компанија обављала посао маркетинг менаџера и менаџера продаје. Од 2015. ради на интернет порталу који обрађује теме везане за менаџмент системом квалитета, организује конференциије и округле столове о стандардима у прехрамбеној, аутомобилској и др индустријама.
Политичку ситуацију помно прати већ дуги низ година, а са појавом покрета Доста је било, одлучује да се и активно укључи и да свој допринос. До сада није била члан ниједне друге странке.
У слободно време воли да чита историјску литературу, с посебним освртом на период између два светска рата. Велики је љубитељ спорта, а кошаркашке утакмице прати са посебним интересовањем.
Члан Општинског одбора Палилула и члан Градског одбора.

Izborna lista Dosta je bilo i Dveri za objavu

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Ima li ekonomista?! Ko je napravio takav (veliki) propust. Da bi neko upravljao imovinom i ili kontrolisao druge kako to rade potrebna su znanja iz ekonomskih nauka koja se godinama uče! DJB se zasniva pre svega na čistim računima (varam li se) a ovi ljudi baš u toj materiji nisu dovoljno stručni! Zatim da se od milion beograđana postavljaju oni (nije to uvreda ni cinizam) koji su došli u BG predstavlja ipak malo razočaranje za beograđane.

 • Uopšteno tim DJB za Beograd izgleda pristojno i Vojin Biljić je pristojan nosilac liste. To što je lista puna ljudi koji su rođeni u svim krajevima Srbije i šire za mene, rođenog Beograđanina, je plus a ne minus. Svako ko se tokom studija družio sa studentima iz unutrašnjosti zna koliko su to vredni, dobri i pozitivni ljudi. Uz to veoma realni i racionalni.

  Nažalost, na listi ima i propusta, poput 37-godišnjeg nesvršenog studenta koji je pre porodičnog biznisa iskustvo sticao u kol centru i Aman trgovini. Uz dužno poštovanje, kada vlasnik takve biografije napiše da je “od tinejdžerskih dana vođen željom da menja politiku u Srbiji”, onda se ja pitam da li je takav čovek išta više od stranačkog vojnika i političkog karijeriste u najavi. Ako je dotični zbog koalicije sa Dveri ispao iz top 20 kandidata na odborničkoj listi, eto još jedne dobre strane te koalicije.

  Inače, interesantno mi je da je do 12. mesta na listi odnos DJB i Dveri 50:50, pa sedmoro sa liste DJB, pa od dvadesetog mesta Dveri i DJB u odnosu 1:2. Deluje mi kao da su u neku ruku Dveri pristale da budu mlađi partner u koaliciji, a deluje mi da rukovodstvo DJB samo takve koalicije i želi.

  U celini sam ipak zadovoljan što sam dao svoj potpis za ovakvu listu. Čini mi se da je 37-godišnjem apsolventu mnogo i 43. mesto na listi, možda je malo nepravedno prema čestitom radniku koji je 58. na listi, ali čega sve ima u srpskoj politici ovo je još relativno pristojno. Voleo bih da ova lista uđe skupštinu grada Beograda, a budite sigurni da ću pomno pratiti šta će biti sa odbornicima iz ovog tima za Beograd, hoće li neko preći u državnu službu, hoće li neki preduzetnici masovno dobijati tendere, itd.

  Moj glas u borbi za cenzus imate. Ali ne zaboravite – Samo vas gledamo!

 • Замерам веб-дизајнеру што није ставио слике поред имена кандидата, где им је место. Овако, слике су на панелу без имена, а имена су изређана без портрета …