Београд Екологија Саобраћај Саопштењe

Градској власти процурила фонтана, шта ће тек бити кад изместе реку

Дирекција за изградњу Београда најавила је да ће због реконструкције Булевара патријарха Павла и изградње унутрашњег магистралног прстена,  преусмерити ток реке Топчидерке.

Доста је било страхује да ће неспособна градска власт на челу са Синишом Малим и Гораном Весићем у покушају да измести реку, направити огромну штету за грађане и њихову имовину у том делу Београда.

Није тешко замислити како ће власт којој је процурила фонтана на Славији, “стручно и квалитетно” да изврши радове на два киломера реке и измести корито Топчидерке за 20 метара ка истоку.

Питамо Синишу Малог ко је радио план за измештање реке и да ли је струка дала своје мишљење  у вези са још једним играњем са природом у Београду.

Градска управа је већ показала да изградњом Београда на води и толерисањем нелегалне градње на Савском насипу апсолутно не хаје за упозорења струке да се обалоутврда урушава, док фекалије из илегалних викендица угрожавају безбедно водоснабдевање Београђана.

Доста је било ће, чим добије поверење Београђана, расписати и спровести јавни конкурс за урбанистичко решење за Савски амфитеатар, Луку Београд, леву страну Дунава. Отворићемо истинску, јавну дебату о урбанистичком плану за цео Београд.